Serghei Șoigu: Vor fi mobilizați 300.000 de rezerviști. Suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident

Serghei Șoigu: Vor fi mobilizați 300.000 de rezerviști. Suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a vorbit despre mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin, Foto: Hepta - DPA Images

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat că mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin se va aplica doar rușilor care au „experiență militară”. În total e vorba de 300.000 de rezerviști. Șoigu a mai spus că Rusia luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”.

Șoigu, despre mobilizarea parțială anunțată de Putin

Ministrul rus al Apărării a susținut că mobilizarea va viza doar persoanele cu „experiență militară” – în total 300.000 de rezerviști. Aceștia „vor trece printr-un program de instrucție militară înainte de a fi trimiși” în Ucraina.

„Cei care au servit, au o specialitate militară și experiență militară sunt supuși mobilizării. Ei reprezintă 1% din resursa totală de mobilizare”, a susținut Serghei Șoigu, care a ținut apoi să se laude că Rusia „are o resursă de mobilizare uriașă”.

Nu vor fi mobilizați studenții sau foștii recruți ai armatei ruse.

Rusia luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”, a mai precizat Șoigu.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizara parțială în Rusia, pentru a ”salva” regiunile Herson, Donbas și Zaporojie de „neonaziști”. Este vorba despre regiunile în care marionetele lui au spus că se vor desfășura referendumuri de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie.

Liderul de la Kremlin a acuzat Ucraina că a recurs la mercenari străini, armata ucraineană că s-a antrenat cu NATO și întreg Occidentul că șantajează cu armele nucleare.

„Ați văzut barbarismul neonaziștilor”, a mai spus Vladimir Putin, în condițiile în care atrocitățile comise de oamenii lui în Ucraina au șocat întreaga lume civilizată.

Urmăriți B1TV.ro și pe