Serghei Lavrov urmează să se întâlnească joi, în Turcia, cu ministrul ucrainean de externe

Serghei Lavrov urmează să se întâlnească joi, în Turcia, cu ministrul ucrainean de externe
Guvernul Germaniei a numit drept „propagandă absurdă” observațiile ministrului rus de externe , în ceea ce privește originile lui Hitler. Sursa Foto: Hepta

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov urmează să se întâlnească joi, la Antalya, Turcia, cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.  Întâlnirea are loc în timp ce Rusia își continuă invadarea Ucrainei, scrie BBC.

Ucraina spune că atacurile cu rachete au continuat asupra zonelor rezidențiale din mai multe orașe și că capitala Kiev s-ar putea confrunta cu un asalt total. O a treia rundă de discuții este de așteptat să aibă loc între negociatorii ucraineni și ruși în câteva ore.

Federația Rusă a anunțat că va deschide noi coridoare umanitare pentru a permite civililor din Ucraina să evacueze zonele de conflict.

Rutele de evacuare publicate de agenția de presă rusă RIA Novosti arată că civilii vor putea pleca în Rusia și Belarus, scrie BBC. Coridorul de la Kiev va duce spre Belarus, aliatul Rusiei, iar civilii din Harkov vor avea doar un coridor care duce spre Rusia.

Coridoarele din orașele Mariupol și Sumy vor duce atât spre alte orașe ucrainene, cât și spre Rusia, transmite agenția de presă AFP.

Urmăriți B1TV.ro și pe