Situație alermantă în Marea Britanie: Rata de reproducere a noului coronavirus crește semnificativ. Guvernul de la Londra a decis noi restricții

Situație alermantă în Marea Britanie: Rata de reproducere a noului coronavirus crește semnificativ. Guvernul de la Londra a decis noi restricții
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Rata transmisiei COVID-19 a crescut peste un nou nivel critic, în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că infecția crește exponențial, arată cifrele oficiale.

Potrivit Grupului consultativ științific pentru situații de urgență (SAGE), cea mai recentă estimare pentru parametrul R în Marea Britanie este cuprinsă între 1,0 și 1,2.

Cifra reprezintă numărul mediu de persoane pe care fiecare persoană infectată cu coronavirus le infectează, scrie news.sky.com.

În același timp, numărul cazurilor nou diagnosticate continuă să crească, cu o incidență mai mare observată la tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Ultima dată când rata de reproducere a fost peste 1 a fost la începutul lunii martie. Se înțelege că școlile și universitățile ar trebui să cauzeze o creștere suplimentară a răspândirii COVID-19.

Cifra R actualizată are loc în contextul în care urmează să intre în vigoare interdicția adunărilor de peste șase persoane, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, în timp ce britanicilor li se va interzice să se întâlnească în Birmingham, Sandwell și Solihull.

Între timp, date separate, care au introdus numărul SAGE, indică faptul că numărul cazurilor de coronavirus se dublează în fiecare săptămână în Anglia, iar numărul R ar putea ajunge până la 1,7.

Oamenii de știință care conduc cercetările au întărit necesitatea „regulii celor șase” pentru adunări sociale în urma constatărilor.

Nivelurile de infecție au fost examinate la populația generală din Anglia după ce peste 150.000 de voluntari au fost testați pentru studiul în timp real al evaluării transmisiilor comunitare (REACT-1).

Din cele 152.909 rezultate, 136 au fost pozitive, iar prevalența s-a dublat la fiecare 7,7 zile, indică cifrele.

Se estimează că 13 persoane la 10.000 au fost infectate cu COVID-19 în Anglia între 22 august și 7 septembrie, comparativ cu patru persoane la 10.000 între 24 iulie și 11 august 2020.

Prevalența este mult mai mică decât la mijlocul lunii martie, când viteza de creștere a fost de trei până la patru zile (cu un număr mai mare de infecții), dar este mai mare decât ar dori experții.

Pe baza rezultatelor, oamenii de știință au estimat numărul R la 1,7.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat: „Am văzut în întreaga lume o creștere a cazurilor, inițial în rândul persoanelor mai tinere, duce la spitalizări și la decese.

El a adăugat că este „atât de important” ca toată lumea să respecte legea și să socializeze în grupuri de până la șase persoane.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane