Spania. Mai mulți români au furat în pandemie 273 de mașini de lux

Spania. Mai mulți români au furat în pandemie 273 de mașini de lux

O bandă de infractori din Spania, din care făceau parte și mai mulți români, au furat 270 de maşini de lux în plină zi din Spania, în timpul carantinei anunțate de autorități, din cauza Covid-19.

Hoții români au furat mai multe mașini de lux, în Spania

Polițiștii spanioli au desfășurat o operațiune de amploare pentru a destructura o bandă de hoți de mașini, care furau automobile de ultimă generație și le dezmembrau, potrivit Stiri Diaspora.

Gruparea infracțională era formată din spanioli, magrebieni şi români. Aceștia au furat nu mai puţin de 270 de maşini de lux, în valoare de peste 2,3 milioane de euro, în plină zi, pe perioada carantinei din Spania. Românii se ocupau efectiv de furturi fiind specialişti în mecanica de precizie, electronică şi sisteme de control al automatizării.

În urma perchezițiilor, polițiștii au arestat șapte bărbați de origine spaniolă, magrebiană, română și paraguayană, aceștia fiind acuzați că au furat cel puțin 273 de mașini.

Cum acționau hoții români de mașini de lux din Spania

Potrivit anchetatorilor, banda de hoți acționa în principal în orașele Alcorcon, Pinto, Mostoles, Valdemoro, Leganes și Getafe.

Româniise ocupau exclusiv de furtul de vehicule și acționau la comanda unui om de afaceri de naționalitate spaniolă.

„Aceste persoane aveau cunoștințe tehnice de specialitate în mecanica de precizie, electronica automobilelor, controlul automatizării și a sistemelor de lăcătușerie necesare pentru a deschide și dezactiva cele mai moderne sisteme de securitate ale vehiculelor. Aveau cele mai inovatoare dispozitive electronice de pe piața neagră pentru a nu lăsa urme”, explică Garda Civilă, într-un comunicat.

După ce erau furate, mașinile erau dezmembrate rapid pentru a li se pierde urma. Piesele erau transportate și depozitate în diverse locații din Parla, Fuenlabrada, Alcobendas, Humanes și Torrejón de Ardoz. Apoi, componentele erau vândute în toată Spania.

În timpul operațiunii numite Gran Manzanzal au fost recuperate 64 de vehicule și mii de piese de la alte 209 mașini care erau pregătite să fie vândute pe piața neagră.