Fiica spionului rus otrăvit la Marea Britanie dă semne că își revine: Care este starea Iuliei Skripal

Fiica spionului rus otrăvit la Marea Britanie dă semne că își revine: Care este starea Iuliei Skripal

După aproape o săptămână în care a fost în stare critică după ce a fost otrăvită alături de tatăl său, fostul spion rus Serghei Skripcal, starea Iuliei Skripal ”se îmbunătăţeşte rapid”, a anunțat spitalul din Salisbury unde cei doi sunt internați.

”Mă bucur să vă pot anunţa o îmbunătăţitre a stării Iuliei Skripal”, a declarat Christine Blanshard, directoarea medicală a spitalului din Salisbury. ”Ea a răspuns bine tratamentului, însă continuă să primească îngrijiri clinice specializate 24 de ore din 24”, a adăugat aceasta.

Din păcate, veștile nu sunt la feld e bune și în privința tatălui său. Serghei Skripcal rămâne în continuare în stare critică a precizat conducerea spitalului.

În schimb, polițistul Nick Bailey, primul care a intervenit pentru salvarea celor doi și care a fost otrăvit involutar la rândul său, a fost externat joi.

Potrivit anchetatorilor, tatăl, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa, în vârstă de 33 de ani, au avut primul contact cu agentul neurotoxic la domiciliul lui Serghei Skripal, căruia fiica sa – care trăieşte în Rusia – îi făcea o vizită.

”Experţii au stabilit că cea mai înaltă concentrare de agent neurotoxic se afla pe uşa de la intrarea în domiciliu”, a anunţat miercuri poliţia.
Urme de agent chimic au fost găsite de asemenea în alte locuri, în concentraţii mai mici.

Acest caz a dus la un scandal diplomatic. Marea Britanie a expulzat prima data 23 de diplomați ruși, pentru ca apoi peste 20 de țări să se alăture și să ia aceeași decizie.

În total, peste 140 de diplomaţi ruşi din Europa, America de Nord, Ucraina sau Australia vor fi nevoiţi să părăsească postul. Lor urmează să li se alăture şapte membri ai misiunii ruse la sediul NATO de la Bruxelles, cărora Alianţa Nord-Atlantică le-a retras marţi acreditarea.