SUA: Universitățile din Florida solicită studenților să se vaccineze împotriva COVID-19

SUA: Universitățile din Florida solicită studenților să se vaccineze împotriva COVID-19
Universitate în SUA. Sursa foto: Pixabay

Președinții celor 12 universități de stat din Florida cer studenților care se întorc în campus pentru semestrul de toamnă să se vaccineze împotriva COVID-19.

O scrisoare deschisă adresată studenților publicată marți de Consiliul guvernatorilor sistemului universitar a recomandat „cu tărie” studenților să se vaccineze înainte de a reveni la școală.

Scrisoarea a fost semnată de liderii fiecărei universități de stat, scrie orlandoweekly.

„De la debutul pandemiei, succesele noastre sunt rezultatul faptului că membrii comunităților noastre din campus acceptă o responsabilitate comună pentru sănătatea și bunăstarea lor și practică măsurile de precauție recomandate. Vaccinarea vă poate proteja sănătatea și este posibil să evitați întreruperile în semestrul dumneavoastră dacă sunteți expus la COVID-19 ”, se spunea în scrisoare.

Președintele Consiliului de Guvernatori Syd Kitson și cancelarul sistemului universitar de stat Marshall Criser au semnat, de asemenea, scrisoarea.

Recomandarea a venit pe fondul unei creșteri a cazurilor de COVID-19 în Florida, care a fost determinată de varianta delta a coronavirusului.

Cu ratele de vaccinare în scădere, oficialii locali din întreaga țară intensifică mesajele pentru a îndemna oamenii să se vaccineze.

Universitatea Florida A&M a lansat săptămâna trecută o campanie cu scopul de a oferi stimulente studenților și angajaților pentru a se vaccina. Universitatea a declarat într-un comunicat de presă că intenționează să acorde 1 milion de dolari în premii, inclusiv în numerar, un laptop și un iPad studenților care se vaccinează.

Universitatea din Florida a emis vineri un anunț pentru a „îndemna întreaga comunitate universitară” să se vaccineze.

Statul nu impune vaccinarea studenților, întrucât guvernatorul Ron DeSantis și-a exprimat în mod repetat opoziția față de astfel de mandate.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)