SUA: Vaccinurile anti-COVID-19 de la Pfizer și Moderna pot determina inflamații cardiace. Cei vizați sunt tinerii

SUA: Vaccinurile anti-COVID-19 de la Pfizer și Moderna pot determina inflamații cardiace. Cei vizați sunt tinerii
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Cercetătorii din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au constatat că este nevoie de o completare în prospectele vaccinurilor anti-COVID-19 de la Pfizer/Biontech și Moderna. În opinia acestora, în anumite cazuri, administrarea serurilor poate determina probleme cardiace, potrivit Reuters.

Mai precis, este vorba despre inflamații cardiace, iar cei vizați sunt adolescenții și adulții tineri. Pfizer și Moderna, care folosesc vaccinarea cu serurile ARNm, au declarat că știu despre cazurile de miocardite și pericardite.

În SUA, serurile anti-COVID-19 sunt disponibile pentru administrarea la copiii de peste 12 ani. În ciuda informațiilor proaspăt constatate, într-un comunicat al Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane din SUA, tinerii sunt în continuare încurajați să se vaccineze anti-COVID-19.

Avertismentul CDC pentru personalul medical

Totodată, medicii și spitalele au fost avertizați de CDC să fie atenți la simptomele de miocardite și pericardite. Numărul cazurilor de inflamaţie a inimii par a fi semnificativ mai mari în săptămâna de după a doua doză de vaccin, în special la bărbaţi.

Potrivit CDC, 12,6 cazuri la un milion au fost depistate la persoanele din segmentul 12-39 de ani, cu efecte adverse, în cele trei săptămâni după a doua doză.

Peste 138 de milioane de americani au fost până în prezent complet vaccinaţi cu unul dintre cele două vaccinuri ARNm, potrivit datelor CDC.

Numărul americanilor care primesc prima lor doză de vaccin COVID-19 a scăzut cu aproximativ 85% de când SUA a atins un vârf la jumătatea lunii aprilie. Astfel, cel mai probabil, SUA nu va îndeplini obiectivul preşedintelui Joe Biden, ca până pe 4 iulie, 70% dintre adulţi să fi primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Ultima oră