Thierry Breton: Toți cetățenii europeni adulți ar trebui vaccinați împotriva COVID-19 până la finalul verii

Thierry Breton: Toți cetățenii europeni adulți ar trebui vaccinați împotriva COVID-19 până la finalul verii
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Tările Uniunii Europenear trebui săsă îșivaccinezetoţi cetăţenii adulți împotriva COVID-19, până la sfârşitul verii. Declarația fost făcută joi,la Roma, de către comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid şi cred că până la sfârşitul verii îi vom putea vaccina pe toţi cetăţenii europeni. Până la sfârşitul anului Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an. Europa este primul continent pentru producţia de vaccinuri, urmează apoi SUA cu două miliarde (…) Vom putea conta pe 5 miliarde de vaccinuri pe an în lumea întreagă”, a declarat Breton, potrivit AFP, citează stiripesurse.ro.

Aceste declaraţii au intervenit în contextul în care prim-ministrul italianMario Draghii-a cerut miercuri seară preşedintele Comisiei Europene,Ursula von der Leyen, să accelereze răspunsul UE la pandemie, „în special în ceea ce priveşte vaccinurile”.

Întârzierile în livrarea vaccinurilor anti-COVID, a căror achiziţie a fost organizată la nivel european de Comisia Europeană, fac obiectul criticilor în numeroase state membre.