Un grup farmaceutic britanic, despre vaccinul împotriva Covid-19: ,,Încă am putea avea un vaccin până la sfârșitul anului”

Un grup farmaceutic britanic, despre vaccinul împotriva Covid-19: ,,Încă am putea avea un vaccin până la sfârșitul anului''
Foto: Pixabay.com

Noi informații despre vaccinul împotriva Covid-19. AstraZeneca, un grup farmaceutic britanic, speră obținerea unui vaccin până la sfârșitul anului.

Aceștia au făcut o pauză a studiilor clinice ale vaccinului împotriva Covid-19dezvoltat cu Universitatea Oxford.

Ce declară directorul companiei

″Încă am putea avea un vaccin până la sfârşitul anului, începutul anului viitor”, a declarat directorul general al companiei, Pascal Soriot, în cadrul unei conferinţe desfăşurată online, găzduită de grupul media Tortoise.

De ce a fost luată pauza studiilor clinice

Acesta a explicat că hotărârea de a reîncepe studiile clinice nu revine grupului farmaceutic. Un comitet de experți vor decide dacă acestea se vor relua, potrivit agenției AFP.

Pascal Soriot a mai subliniat, în cadrul conferinței, că aceste pauze în studiile clinice nu sunt neobișnuite. Însă,oamenii așteaptă cu nerăbdare acest vaccin, fiind unul dintre cele mai dorite la nivel mondial.