Un nou atac ar fi avut loc în Transnistria. Tiraspolul susține că un centru de telecomunicații a fost luat în vizor de o dronă cu explozibil

Un nou atac ar fi avut loc în Transnistria. Tiraspolul susține că un centru de telecomunicații a fost luat în vizor de o dronă cu explozibil
Tiraspol, Transnistria. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Depo Photos/ABACA

Tiraspolul susține că ar fi reușit să neutralizeze o dronă încărcată cu explozibil care ar fi atacat centrul de radiotelecomunicații Maiak. Presa transnistreană spune că a fost luată în vizor cabina cu transformatoare, ceea ce ar fi destabilizat întreaga rețea de telecomunicații din regiune, transmite Unimedia.info.

„Ar fi destabilizat complet centrul de radio și televiziune din Maiak”, susține presa transnistreană

Ar fi vorba despre o dronă cargo încărcată cu două kilograme de plastide și un Molotov de cinci litri, care ar fi fost totuși doborâtă înainte să ajungă la destinație și să provoace explozia. Odată ajunsă în punctul ochit, ea ar fi urmat să fie detonată de la distanță.

„Ținta era încăperea în care se află sistemul de răcire pentru transformatoare. Asta ar fi destabilizat complet centrul de radio și televiziune din Maiak”, relatează presa din regiunea separatistă aflată la est de Nistru.

În localitatea Maiak din raionul Grigoriopol fuseseră înregistrate două explozii, în dimineața zilei de 26 februarie, context în care au fost scoase din funcțiune cele mai puternice două antene ale centrului de radiotelecomunicații.

Evenimentul vine să se adauge seriei de incidente înregistrate în ultima săptămână și jumătate în Transnistria, o regiune separatistă aflată pe malul stâng al Nistrului, care de jure intră în componența Republicii Moldova, dar care de facto nu este sub controlul Chișinăului.

Unul dintre ele a avut loc chiar în localitatea Maiak din raionul Grigoriopol, unde în dimineața zilei de 26 februarie au fost înregistrate două explozii, context în care au fost scoase din funcțiune cele mai puternice două antene ale centrului de radiotelecomunicații.

Eugen Tomac: „Moscova a pus gând rău Republicii Moldova”

Ultimele provocări din regiunea transnistreană urmăresc să creeze pretexte pentru o eventuală intervenție a forțelor ruse, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, luni seară, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

„Este limpede că ultimele provocări din regiunea separatistă transnistreană exact asta urmăresc, să creeze pretexte pentru o eventuală intervenție. Urmăream zilele trecute – în Ucraina, astăzi, există un consilier prezidențial al lui Zelenski, Arestovici este numele său, este specializat în chestiuni militare, și explica cât se poate de clar că așa au început și agresiunea militară împotriva Ucrainei (…). Tot acest hățiș de mesaje extrem de alambicate, dar în același timp cu precizie transmise de către Kremlin în ultima perioadă, ne îngrijorează pe toți și este clar că Moscova a pus gând rău Republicii Moldova”, spunea oficialul european.

Urmăriți B1TV.ro și pe