Un nou test pentru COVID-19, în Italia. Rezultatul apare în doar 3 minute

Un nou test pentru COVID-19, în Italia. Rezultatul apare în doar 3 minute
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

O companie din Italia a anunțat demararea producției unui test rapid pentru depistarea noului coronavirus, după ce a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii.

Totul se realizează pe bază de salivă, iar rezultatul apare în doar 3 minute, scrie wantedinrome.com

Un nou test pentru COVID-19, în Italia

Noul test de depistare a virusului COVID-19 a fost dezvoltat de compania Allum din localitate Merate (Lombardia), în colaborare cu Universitatea din Samnio.

Pentru a afla dacă o persoană este infectată, este prelevată o mostră de salivă cu un beţişor cu capete de bumbac şi, graţie utilizării împreună a trei reactivi, se poate afla rezultatul precum la un test de sarcină: două linii înseamnă pozitiv, o linie este negativ.

„În perioada de izolare ne-am întrebat cum putem ajuta ţara să revină cât mai repede la normalitate şi am început să studiem împreună cu Pasquale Vito, profesor de genetică la Universitatea din Sannio, şi o firmă afiliată universităţii Genus Biotech, pentru a dezvolta acest test cu rezultate ultrarapide”, a precizat Stefania Magni, directoarea companiei.

Măsurile de combatere a răspândirii COVID-19, prelungite în Italia

Măsurile speciale pentru limitarea pandemiei de coronavirus vor fi prelungite în Italia până pe 7 octombrie, în urma deciziei Consiliului de Miniştri de la Roma.

Măsurile adoptate pentru a limita extinderea maladiei COVID-19 vizează folosirea măştilor de protecţie în spaţiile închise şi restricţii aplicate turiştii veniţi din alte ţări.

Decretul prevede menţinerea închisă a discotecilor, iar publicul nu este autorizat la marile evenimente sau pe stadioane, de exemplu la meciurile de fotbal.

Documentul prevede, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor şi în aer liber între orele 18:00 şi 06:00, o dispoziţie care a fost introdusă pe 15 august, alături de alte măsuri precum închiderea localurilor de noapte şi a discotecilor.

Majoritatea restricţiilor de călătorie rămân în vigoare, precum obligativitatea de a realiza un test de coronavirus pentru cei care se întorc în Italia din călătorii efectuate în Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Aceste persoane pot să prezinte un test efectuat cu 72 de ore înainte în ţările de destinaţie.

Sunt menţinute, de asemenea, obligativitatea intrării în carantină pentru persoanele care vin din Româna şi Bulgaria.

Italia prelungește restricțiile pentru români

Măsurile de restricție adoptate pe 10 august au fost prelungite pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria, astfel că aceștia vor trebui să stea în izolare la domiciliu 14 zile.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat noul decret care a intrat în vigoare începând de luni, 7 septembrie.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare. Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.