Un pasager fără experiență a reușit să aducă la sol în siguranță un avion, după ce pilotul nu a mai fost capabil

Un pasager fără experiență a reușit să aducă la sol în siguranță un avion, după ce pilotul nu a mai fost capabil
Turcia anunță că închide spațiul aerian pentru toate avioanele ruseşti cu destinația Siria. Foto: Pixabay.

Un pasager fără experiență de zbor a aterizat în siguranță un avion privat pe un aeroport din Florida marți după-amiază, când pilotul a devenit în incapacitate fizică.

Un pasager a aterizat în siguranță o aeronavă, după ce pilotul a devenit incapabil

Pe măsură ce situația s-a desfășurat, pasagerul poate fi auzit spunând controlului aerian că nu știe să piloteze avionul, potrivit cnn.

„Am o situație gravă aici”, a spus pasagerul neidentificat în audio. „Pilotul meu a devenit în incapacitate și nu am idee cum să pilotez avionul”.

Apoi, un controlor de trafic aerian a început să ofere pasagerului instrucțiuni privind aterizarea avionului, potrivit înregistrării audio, care a aterizat în cele din urmă pe Aeroportul Internațional Palm Beach din Florida.

„Încercați să țineți aripile la nivel și să vedeți dacă puteți începe să coborâți pentru mine. Împingeți înainte comenzile și coborâți într-un ritm foarte lent”, se aude controlorul de trafic aerian spunându-i bărbatului.

— Încercați să urmăriți coasta fie spre nord, fie spre sud. Încercăm să vă localizăm.

Pasagerul a fost ghidat cu ajutorul controlorilor

Într-un sunet suplimentar capturat de LiveATC.net, un alt controlor de trafic aerian poate fi auzit spunând altor avioane ce sa întâmplat.

„Tocmai ați văzut că câțiva pasageri aterizează avionul”, se aude operatorul turnului spunându-i unui pilot al companiei American Airlines care așteaptă să decoleze spre Charlotte, Carolina de Nord.

— Ai spus că pasagerii au aterizat avionul? întrebă pilotul American Airlines. „O, Doamne. Mare treabă”, a spus el.

Două persoane se aflau la bordul avionului Cessna 208 cu un singur motor când pilotul a avut o „posibilă problemă medicală”, a declarat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat. Starea pilotului nu a fost cunoscută imediat.

Urmăriți B1TV.ro și pe