Unul dintre generalii lui Putin, ucis în războiul din Ucraina: Ar fi participat în 2019 la simularea unui atac asupra bazei militare de la Deveselu

Unul dintre generalii lui Putin, ucis în războiul din Ucraina: Ar fi participat în 2019 la simularea unui atac asupra bazei militare de la Deveselu
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Ukrainian President s Office

Un militar rus de top a fost ucis în războiul din Ucraina, potrivit instituțiilor locale de știri, care citează o postare pe rețelele de socializare, scrie newsweek.com.

General rus de top, ucis în Ucraina

Posturile de știri ucrainene au raportat că Andrei Suhovetsky, comandantul adjunct al Armatei 41 Combinate din Districtul Militar Central, a fost ucis miercuri.

Presa a citat o postare pe VKontakte care anunță moartea generalului de către deputatul grupului de veterani ruși, Combat Brotherhood.

Rezistența l-a ucis pe generalul lui Putin, Andrei Suhovetsky: „Cu mare tristețe am aflat de vestea tragică despre moartea prietenului nostru, generalul-maior Andrei Aleksandrovici Suhovetsky, pe teritoriul Ucrainei în timpul unei operațiuni speciale”, a spus postarea sa, fără a preciza circumstanțele.

Christo Grozev, directorul executiv al site-ului de verificare a faptelor Bellingcat, a postat pe Twitter vestea morții, adăugând că, dacă va fi confirmată, aceasta ar fi o lovitură pentru forțele ruse.

În 2019, Andrei Suhovetsky ar fi participat pe teritoriul Republicii Crimeea la executarea unui exercițiu tactic de amploare care simula un atac asupra baei d ela Deveselu.

“Pe teritoriul Republicii Crimeea a început executarea unui exercițiu tactic de amploare, cu participarea unui regiment de desant-asalt și un regiment de artilerie aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte), cu desantarea personalului și cu trageri de luptă, sub conducerea comandantului marii unități, colonel Andrei Suhovetsky”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării, potrivit  remnmilitaryblog.com.

Aviaţia militară rusă a trecut la aceste antrenamente pentru a avea succes într-o eventuală misiune de atac asupra scutului antirachetă de la Deveselu, susțin surse militare pentru Adevărul.

Ucraina ar urma să reziste săptămâni bune în fața rușilor

Ucraina continuă să reziste în fața ofensivei ruse, iar Pentagonul a făcut deja estimările cu privire la orizontul de timp în care conflictul va fi tranșat. Armata lui Vladimir Zelenski va fi răpusă în câteva săptămâni, dar conflictul ar putea fi considerat închis abia după moartea lui Vladimir Putin, cel mai probabil, informează Corriere și IlMessaggero.

Rușii vor mai avea nevoie de încă 7 zile pentru a înconjura capitala Kiev și între 4 și 6 săptămâni pentru a prelua controlul Ucrainei, estimează experții din cadrul Pentagonului. Tensiunile din regiune vor continua să se manifeste încă 10-20 de ani, potrivit Departamentului Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe