Victor Ponta: Mie îmi pare rău că n-a câștigat doamna Firea. Va fi o babilonie în București, Consiliul General va fi extrem de divizat

Victor Ponta: Mie îmi pare rău că n-a câștigat doamna Firea. Va fi o babilonie în București, Consiliul General va fi extrem de divizat
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Victor Ponta, președintele Pro România, susține că regretă „că n-a câștigat doamna Firea” și este de părere că „Bucureștiul va fi extrem de dviziat în Consiliul General”.

„Mie îmi pare rău că n-a câştigat doamna Firea. (…) La cum au început lucrurile în seara asta, probabil că o să avem patru ani de negocieri. Ştiu că şi domnul Nicuşor Dan este un om mai rigid, PNL-iştii vor ei să ia toţi banii, USR-iştii se ceartă cu PLUS-ul. (…) Va fi o babilonie în Bucureşti şi noi, cei care locuim aici, probabil că o să avem de pierdut. (…) Bucureştiul va fi extrem de divizat în Consiliul General”, a afirmat Ponta la România TV, potrivit Agerpres.

Președintele Pro România consideră că, la nivel național, important este că, „cei care se unesc câştigă, cei care se dezbină pierd separat”.

„Eu sper ca Pro Romania să fie în consilii judeţene, sper să câştig primării. Dar, în acelaşi timp, îmi dau seama că singur îmi va fi foarte greu să mă bat cu PNL şi USR PLUS”, a mai spus Victor Ponta.

În acest context, el a precizat că, înainte de campania electorală, a discutat cu Gabriela Firea și Călin Popescu-Tăriceanu, omologul său de la ALDE, cu privire la o eventuală colaborare.

„Paul Stănescu a fost împotrivă, şi alţi oameni din PSD. În acelaşi timp, cred că ar fi contat şi voturile lui Călin Popescu-Tăriceanu şi ale mele, dar nu au vrut. E dreptul lor. Mă simt ca acum un an, când îi spuneam doamnei Dăncilă că, dacă se ceartă şi cu Tăriceanu şi cu Ponta, nu va mai fi prim-ministru. Şi mi-a zis că n-o lasă CEx-ul. A dus-o CEx-ul tot acolo. Problema e ce facem în decembrie”, a mai adăugat Victor Ponta, președintele Pro România.