Zeci de noi infectări cu Omicron, depistate în Norvegia. Varianta suspectă a devenit dominantă în Africa de Sud

Zeci de noi infectări cu Omicron, depistate în Norvegia. Varianta suspectă a devenit dominantă în Africa de Sud
Sursa foto: Freepik

Varianta Omicron a SARS-COV-2 s-a răspândit și în Norvegia. Zeci de persoane s-au infectat la o petrecere la care au luat parte inclusiv angajații unei companii ce tocmai reveniseră din Africa de Sud, informează EuroNews.

În total, peste 60 de oameni au fost depistați pozitiv, în urma evenimentului organizat înainte de Crăciun. Compania a precizat că înainte de a intra în local, angajații au fost testați și depistați negativi.

Dintre persoanele infectate, niciuna nu se află într-o stare gravă de sănătate. Virusul s-ar fi răspândit și dincolo de ușile restaurantului. Doi oaspeți ar fi fost testați pozitiv cu SARS-COV-2.

„Avem indicații că este un focar de Omicron”, a declarat Jorum Thaulow, șeful echipei care se ocupă de coordonarea pandemiei în Oslo.

Cifrele variantei Omicron, la zi

Cei infectați cu varianta Omicron vor fi izolați timp de șapte zile. Autoritățile au avertizat că cel puțin o persoană infectată s-a deplasat, sâmbătă seară, la un alt pub din Majorstuen.

„O persoană este confirmată cu Omicron, dar ne așteptăm ca numărul lor să crească”, a precizat municipalitatea într-un comunicat de presă.

În Africa de Sud, Omicron a devenit dominantă. Peste 70% dintre secvențierile realizate în Africa de Sud au avut varianta Omicron. De asemenea, în ultimele trei zile s-a înregistrat o dublare a cazurilor de infectare. La nivel global s-au înregistrat sute de cazuri de COVID-19 cu noua variantă, în 27 de țări.