Mark Zuckerberg ar putea lansa o alternativă Twitter

Mark Zuckerberg ar putea lansa o alternativă Twitter
Facebook și Instagram sunt în pericol de desființare în Europa (FOTO- Hepta/ DPA Images / Pavlo Gonchar)

Meta ar putea lansa o alternativă pentru rețeaua Twitter; o aplicație asemănătoare Twitter i-ar permite companiei sale să atenueze puțin din pierderile colosale (zeci miliarde dolari) realizate deja cu proiectul Metaverse.

O motivație pentru Meta ar fi și Mastodon, o alternativă Twitter care pare să aibă ceva succes în unele regiuni ale lumii, precum SUA.

Între timp, Twitter încearcă să-și păstreze baza de publicitate de la preluarea platformei de către antreprenorul Elon Musk, la sfârșitul anului trecut – relatează go4it, făcând referire  la atitudinea intransigentă care i-a adus succesul la conducerea Tesla și SpaceX lui Elon Musk care pare că a ieșit din zona sa de competență la conducerea Twitter prin tăierile agresive de costuri și fluxul constant de vești controversate care i-ar fi afectat încrederea utilizatorilor.

Musk nu pare să realizeze că de aici și până la căderea în irelevanță a rețelei nu este cale prea lungă, mai ales dacă competiția vine cu o alternativă pe placul fanilor tot mai nemulțumi, relatează sursa citată.

Diferențe în abordarea competițională

Vestea bună pentru șeful Twitter este că, cel mai probabil, Meta nu este un astfel de competitor: compania lui Mark Zuckerberg părând mai degrabă interesată să monetizeze stângăciile lui Musk decât să rezolve nemulțumirile fanilor.

Astfel, sunt șanse mici ca alternativa Twitter pregătită de Meta să pluseze în domenii precum confidențialitatea datelor încărcate de utilizatori sau promovarea libertății de exprimare prin evitarea promovării algoritmice a postărilor ori cenzurarea postărilor pe teme controversate.

Urmăriți B1TV.ro și pe