Ministrul Comunicaţiilor: La sfârșitul acestui an va avea loc licitația pentru construirea reţelei 5G

Ministrul Comunicaţiilor: La sfârșitul acestui an va avea loc licitația pentru construirea reţelei 5G
Sursă: Facebook / Alexandru Petrescu

În ultima parte a acestui an va fi organizată o licitaţie pentru a stabili companiile care vor fi implicate în procesul de construire a reţelei 5G din România, a anunţat Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), în cadrul evennimentului „Digital Assembly 2019”.

Mai exact, licitaţia ar urma să fie organizată în al patrulea trimestru.

„Sistemul 5G (…) va fi parte a unei licitaţii, la sfârşitulanului în curs”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Ministrul a spus, însă, că îi este imposibil să facă o estimară cu privire la costurile licitaţiei.

„Este un proces de selecţie competitiv. Îmi este greu ca eu, în acest moment, să vă pot spune cam la ce cost total s-ar putea ridica această licitaţie pentru frecvenţele 5G”, a spus Ministrul Comunicațiilor.

Ultima oră
17:09 - Cine sunt Ancuța Bodnar și Simona Radiș, canotoarele care au adus primele medalii de aur României la Jocurile Olimpice 2020
17:07 - Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19