„A luat-o pe arătură”. Stelian Ion (USR-PLUS), ministrul Justiției, l-a exasperat pe vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR)

„A luat-o pe arătură. Stelian Ion (USR-PLUS), ministrul Justiției, l-a exasperat pe vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR)
Ministrul Justiției, Stelian Ion. Sursa foto: Facebook/Stelian Ion

Tensiunile din coaliția de guvernare continuă. De această dată, Kelemen Hunor (UDMR) i-a dat replica lui Stelian Ion (USR+), ministrul Justiției, pe tema desființării SIIJ. Pluseriștii vor eliminarea totală a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție și trecerea dosarelor la parchetele specializate, dar etnicii maghiari cred că atribuțiile SIIJ ar trebui să treacă la Parchetul General.

„Vom discuta în continuare şi încercăm să găsim o soluţie. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni în aceste zile, dar deocamdată nu am un răspuns la această propunere din partea colegilor.

Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi când vom dezbate, când vom aproba legile justiţiei se pot face nuanţele şi, dacă sunt necesare, schimbările dorite. Dacă funcţionează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului”, a declarat Hunor la RFI.

Rigiditatea lui Stelian Ion îl nemulțumește pe vicepremierul Kelemen Hunor.

„Eu am văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriaşă. ‘Ori faceți așa cum spunem noi, ori sunteți dușmanii justiției’. Văd că unii când nu mai au argumente, atunci o iau pe arătură foarte repede”, a mai declarat vicepremierul, potrivit sursei citate.

Ion și Hunor, în dispută pe tema SIIJ și Schengen

Oficialul UDMR l-a criticat pe Stelian Ion și pentru declarațiile făcute în această săptămână pe tema MCV. Potrivit pluseristului, dacă pentru România nu va fi ridicat MCV-ul, țara noastră ar putea să nu mai intre în spațiul Schengen.

„A luat-o pe arătură domnul Stelian Ion cu această declaraţie. Eu aşa ştiu, de ani buni, că intrarea noastră în Schengen şi ridicarea MCV-ului este împiedicată de Olanda şi de Franţa, nu de vecinii noştri. Este o prostie să spui aşa ceva, să sugerezi aşa ceva, dar asta este, ne-am obişnuit, în 20-30 de ani, când nu ai argumente, atunci hai cu cartea asta. E o prostie”, a mai precizat Hunor.