Adevăratele motive pentru care Cîțu și apropiații săi au convocat BPN-ul, pentru modificarea statutului PNL

Adevăratele motive pentru care Cîțu și apropiații săi au convocat BPN-ul, pentru modificarea statutului PNL
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sâmbătă, 18 septembrie, Florin Cîțu și echipa sa au convocat Biroul Politic Național (BPN), pentru a modifica statutul partidului. Acțiunea internă se produce cu doar o săptămână înainte de alegerile interne, în cadrul cărora se va stabili noua conducere a național-liberalilor.

Inițiativa lui Cîțu și a apropiaților săi are un scop bine stabilit, susține G4Media. Surse politice au declarat că PNL își va schimba statutul pentru a introduce mai multe posturi de vicepreședinți. Astfel, prin modificările statutului, Raluca Turcan și Alina Gorghiu, susținători ai lui Florin Cîțu, vor avea locuri garantate în Biroul Executiv (n.r. – BEx). Turcan și Gorghiu au fost doar președinți interimari ai PNL, nealese de congres.

Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat la Palatul Parlamentului.

Update: În ședința BPN, Cîțu ar fi încercat să dubleze numărul de vicepreședinți, de la 8 la 16 și să modifice numărul de delegați care ar putea vota la Congresul din 25 septembrie, de la 5.000 la 3.000, pentru a-și spori șansele de victorie, în fața lui Ludovic Orban. 

Ionel Dancă: „Ludovic Orban câștigă!”

Deputatul Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban în cursa pentru președinția PNL, a declarat că echipa lor e în grafic pentru câștigarea alegerilor interne.

Moțiunea lui Orban, numită „Forța Dreptei”, a obținut votul de susținere a 20 filiale ale partidului, în ciuda „presiunilor de tot felul și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute care au dorit să-l scoată pe Ludovic Orban din competiție înainte de Congres”, a precizat purtătorul de cuânt al PNL.