Adevărul despre sponsorii lui Nicuşor Dan: Ce legături are cu Florin Talpeş, care a fost relaţia cu Cristian Sima şi câţi bani a primit de la Alexiu Marian Dan şi Nicolae Raţiu (VIDEO)

Adevărul despre sponsorii lui Nicuşor Dan: Ce legături are cu Florin Talpeş, care a fost relaţia cu Cristian Sima şi câţi bani a primit de la Alexiu Marian Dan şi Nicolae Raţiu (VIDEO)

Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la Primăria Capitalei şi unul din favoriţii cerţi ai acestei competiţii electorale, a acordat un interviu site-ului B1.ro în care au fost abordate principalele teme de interes ale momentului.

El a dezvăluit şi câteva nume dintre sponsorii săi de campanie, după ce mai mulţi politicieni l-au acuzat că ascunde identitatea acestora.

Aş fi foarte fericit să le pot spune numele sponsorilor pentru că sunt antreprenori români, lideri în domeniul în care activează. Mi-au spus că nu vor, pentru binele afacerilor pe care ei le au, să fie în atenţia opiniei publice în campania electorală. Am semnat cu ei un contract de donaţie la natoriat, iar ei s-au obligat să nu ceară nimic în schimbul donaţiei. Legea ne obligă ca în martie sau aprilie 2017 să publicăm registrul cu donatorii”, a declarat candidatul USB.

Cine îl sponsorizează pe Nicuşor Dan

#DIRECT_ONE_ly9dhk#

Nicuşor Dan a negat că nume precum Căşuneanu, Urdăreanu sau Nicolae Badea s-ar afla printre sponsorii săi. De asemenea, el a precizat că nici RCS/RDS nu se află printre sponsori.

Cât îl priveşte pe omul de afaceri Florin Talpeş, Nicuşor Dan a spus că a fost unul din sponsorii pre-campaniei trecute, refuzând să comenteze dacă acesta e implicat şi în actuala campanie.

Domnul Florin Talpeş mi-a sponsorizat pre-campania trecută cu 5.000 de euro. Eu mă consider prieten cu domnul Florin Talpeş. Nu este nici o legătură de rudenie între Florin Talpeş şi Ioan Talpeş (fostul director al SIE)”, a declarat Nicuşor Dan.

Preşedintele USB a ţinut să precizeze şi relaţia cu brokerul Cristian Sima. “Domnul Sima era patron la Hotnews în campania trecută şi a plătit atunci un interviu la Hotnews, unde a apărut un inetrviu legal, plătit. Nu mi-a dat nici sediu de campanie, nici o mie de euro. Nici măcar nu am discutat personal cu dumnealui atunci”, a spus Nicuşor Dan.

El a mai declarat că proprietarul F 64, Alexiu Marian Dan, este unul din sponsorii actuali: “L-am cunoscut personal, mi-a donat prin bancă 10.000 de lei”.

De asemenea, un alt sponsor al actualei campanii demarată de Nicuşor Dan este Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu: “L-am cunoscut acum câteva luni. M-a ajutat în campanie cu 100.000 de lei.