Adrian Câciu, după discuția cu comisarul european pentru economie: Comisia transmite un mesaj de susținere, solidaritate și unitate. România rămâne angajată în reformele pe care și le-a asumat (VIDEO)

Adrian Câciu, după discuția cu comisarul european pentru economie: Comisia transmite un mesaj de susținere, solidaritate și unitate. România rămâne angajată în reformele pe care și le-a asumat (VIDEO)
Foto: Guverul României / Facebook

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a avut o întâlnire la București cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, și a declarat că România rămâne angajată în reformele pe care și le-a asumat.

Ce a spus Adrian Câciu după întâlnirea cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni

„Am avut o foarte bună întâlnire la Ministerul de Finanțe. Practic, mesajul care se transmite din partea Comisiei este un mesaj de susținere, de solidaritate și de unitate la nivel european, chiar rezultate foarte bune în această colaborare dată de situația provocatoare în care suntem puși, situația complicată nu numai în România, ci în toate statele europene, creată de conflictul din Ucraina”, a declarat ministrul Finanțelor.

El susține că Ministerul de Finanțe și-a îndeplinit țintele din PNRR, „dar și Guvernul până pe 31 martie are îndeplinite țintele legate și de trimestrul I 2022”.

„Am spus în discuția noastră că, dincolo de situația complicată generată și de inflație, și generată și de conflictul din Ucraina, și de șocurile pe lanțurile de aprovizionare, România rămâne angajată în reformele pe care și le-a asumat pentru că aici nu este vorba numai de modul în care o țară sau un stat membru rămâne angajat într-un plan, ci de modul în care Uniunea Europeană, la finalul acestui mecanism de redresare și reziliență, va fi mai puternică”, a continuat Adrian Câciu.

Oficialul a amintit și de orientările pe care le va transmite Comisia Europeană în ceea ce privește investițiile în apărare și în sectorul energiei.

„Nu în ultimul rând, am avut discuții, evident, și despre orientările cu care Comisia va veni în scurt timp legate și de investițiile în apărare și investițiile în domeniul energetic, și de modul în care înțelegem să fim parte a construcției europene și să protejăm economia și cetățenii cât mai rapid de efectele negative ale puseului inflaționist, pe de o parte, dar și de încetinirea economică, care se resimte la nivel regional”, a mai spus Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe