Adrian Cozma (PNL Satu Mare): Tot ce face UDMR are scopul de a slăbi instituțiile statului român. La noi în municipiu au vrut să închidă din școlile românești. N-o să acceptăm ca UDMR să-și șteargă pantofii de noi (VIDEO)

Adrian Cozma (PNL Satu Mare): Tot ce face UDMR are scopul de a slăbi instituțiile statului român. La noi în municipiu au vrut să închidă din școlile românești. N-o să acceptăm ca UDMR să-și șteargă pantofii de noi (VIDEO)
Foto: Adrian Cozma / Facebook

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a explicat marți, pentru B1 TV, de ce liberalii din județ au decis să rupă alianța locală cu UDMR. Acesta a insistat că ei au informat conducerea centrală a partidului cu privire la hotărârea luată, asta după ce Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a spus că liderii de la București n-au fost înștiințați.

Printre altele, Cozma a afirmat că UDMR are dublă comandă, căci face jocurile Guvernului de la Budapesta condus de Viktor Orban, și că ia decizii în detrimentul României și românilor din Satu Mare. În acest sens, a dat exemplul școlilor românești din municipiu, pe care Uniunea le-ar fi vrut comasate și mutate la periferia orașului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu pe B1 TV.

Adrian Cozma (PNL): UDMR urmărește slăbirea instituțiilor statului român

„Am mai discutat despre provovările UDMR și provocările Budapestei acolo unde UDMR are un procent mai mare. E și cazul județului Satu Mare, unde UDMR conduce Consiliuul Județean și Primăria muncipiului Satu Mare. PNL, în 2021, a intrat în coaliție cu UDMR, încercând să ne punem priceperea și osul la lucrurile bune care se pot face în județul Satu Mare. Din păcate, nu se poate cu UDMR și UDMR a dovedit cu această administrație ineficientă că are comandă din altă parte. Tot ce se întâmplă în județ, investiții în clădiri, monumente, cultură, ONG-uri sunt făcute cu scopul de a slăbi instituțiile statului român.

Alte motive pe care le-am enunțat sunt clare. Noi nu putem gira la Primăria Satu Mare să se organizeze concursuri unde se impune obligatoriu cunoașterea limbii maghiare, că așa vrea primarul UDMR.

Nu suntem de acord și PNL Satu Mare nu va gira niciodată vânzarea pe bucăți a municipiului Satu Mare. Cel mai recent exemplu e concesionarea către o societate – încă nu s-a făcut licitația, dar e clar pentru cine s-a făcut acest lucru – pe 50 de ani a 3.500 de mp din terenul muncipiului, unde un hotel deținut de guvernul maghiar dorește să construiască parcare subterană, cu tot felul de teritipuri că e de interes public etc.

PNL nu va gira astfel de derapaje. Clubul sportiv municipal e gaură neagră, conscesionarea cu cântec a ștrandului care de 7 ani e închis, deci toate aceste lucruri pe care administrația UDMR le-a falimentat și vrea în continuatre să acționeze așa cum li se spune de la Budapesta. Eu, ca președinte PNL Satu Mare, nu girez așa ceva”, a declarat Cozma, pentru B1 TV.

Adrian Cozma (PNL): UDMR a vrut să închidă din școlile românești din Satu Mare

Liderul PNL Satu Mare a insistat apoi că decizia de a fi ruptă alianța cu UDMR la nivel local a fost luată de Biroul Politic cu unanimitate de voturi și a fost comunicată conducerii de la București, care a spus că fiecare filială trebuie să facă ce consideră că e bune pentru județul respectiv.

„Eu nu voi gira toate provocările UDMR și noi n-o să acceptăm ca UDMR să-și șteargă pantofii de noi la Satu Mare, că nu-i normal. Au vrut să închidă școlile românești, din patru să facă două, și să mute școlile românești din centru la periferia muncipiului. Nu voi fi de acord și am oprit și acest lucru”, a mai spus Cozma, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)