Adrian Năstase, după arestarea lui Dragnea: Pierderea unui milion de voturi în 30 de luni de către PSD, un dezastru! Tema ‘STATULUI PARALEL’ nu e de interes major

Adrian Năstase, după arestarea lui Dragnea: Pierderea unui milion de voturi în 30 de luni de către PSD, un dezastru! Tema 'STATULUI PARALEL' nu e de interes major
Foto: facebook.com/pg/Nastase.Adrian

Plecarea lui Liviu Dragnea la Rahovai-a dat prilejul lui Adrian Năstase de a reveni în forță în viața Partidului Social Democrat.

Fostul premier îi critică dur pe liderii partidului, în frunte cu Dragnea, despre care spune că au declanșat un val de ură în rândul votanților prin acțiunile întreprinse în ultimii 2 ani și jumătate.

“Pierderea unui milion de voturi în 30 de luni de către PSD reprezintă un dezastru. Însă nu atât lipsa unui milion de votanți este chestiunea care trebuie înțeleasă de PSD, cât, mai ales, declanșarea unui val de ură împotriva sa, manifestat printr-un nivel relativ ridicat de participare, specific mai degrabă alegerilor prezidențiale decât scrutinelor pentru Parlamentul European.

În opinia mea, rezultatul scrutinului din 26 mai este consecința acțiunilor sau lipsei de acțiune din ultimele 30 de luni, asupra cărora am atras atenția din timp, însă…”, scrie Adrian Năstase într-o analiză publicată pe blogul său.

După ce a anunțat, marţi, constituirea unui grup de sprijin pentru actualulPSD, Năstase sugerează că instabilitatea politică a fost generată chiar din interiorul partidului prin “calitatea slabă a celor promovați în funcții publice importante”.

“S-a risipit credința că guvernările PSD pot asigura competență în administrarea țării, percepția dominantă fiind aceea a unui clientelism dus la extrem”, adaugă acesta.

Năstase este de părere că una dintre temele care au distrus încrederea românilor în cel mai mare partid de stânga din România este “falsa luptă cu STATUL PARALEL”. Fostul premier sugerează că lupta lui Liviu Dragnea cu justiție, pentru a scăpa de pușcărie, a fost letală pentru PSD.

“Tema „statului paralel” nu reprezintă un interes major pentru votanții PSD, însă în rândul alegătorilor partidelor de dreapta sau chiar a celor care nu erau interesați de fenomenul politic a acționat drept un puternic catalizator. Opozanții PSD au înțeles din șarada „luptei cu statul paralel” că aceasta este un pretext pentru exonerarea de la răspunderea penală a lui Dragnea sau chiar un pretext pentru controlul asupra instituțiilor represive.

În mintea oamenilor s-a făcut conexiunea dintre tema „statului paralel” și conducerea autocratică a PSD, iar alegătorii au considerat că dacă Dragnea ar prelua conducerea deplină a țării ar instaura o conducere despotică. Sunt convins că o atare percepție a existat și în rândul magistraturii, atunci când au considerat că ei pot salva țara de la dictatură prin aplicarea unei pedepse exemplare aplicate lui Dragnea.”, afirmă Adrian Năstase.

Acesta sugerează un candidat PSD la președinție din societatea civilă.

„O strategie neconvențională ar putea fi susținerea unei personalități din societatea civilă, care să intre mai bine în rolul de președinte decât Klaus Iohannis, care s-a dovedit a fi excesiv de implicat în politica partizană”, conchide Adrian Năstase.

Amintim că, după arestarea lui Liviu Dragnea, Adrian Năstase și Octav Cozmâncă au constituit Grupul de sprijin pentru actualul PSD. Detalii AICI

Iată cum îl dădea afară Virginel Iordache pe Cozmâncă din PSD în 2009 (VIDEO)