Adrian Năstase sfătuiește PSD-ul să meargă în Parlament pentru un vot de încredere pentru a verifica soliditatea majorității parlamentare

Adrian Năstase sfătuiește PSD-ul să meargă în Parlament pentru un vot de încredere pentru a verifica soliditatea majorității parlamentare
Foto: B1 TV

Fostul premier Adrian Năstase i-a sfătuit pe social-democrați să meargă în Parlament pentru un vot de încredere pentru a verifica soliditatea majorității parlamentare, informează Agerpres.

”După părerea mea, pentru a verifica soliditatea majorității parlamentare, în momentul în care va reîncepe sesiunea parlamentară în februarie, când ar fi posibilă și o remaniere guvernamentală, să se ceară un vot de încredere în Parlament care, evident, ar confirma soliditatea acestei majorități, dacă ea va exista în continuare, pentru că strategiile de partid pot să ducă într-o direcție sau alta și reuniunile de partid vor fixa strategia inclusiv în Parlament și în legătură cu acțiunea guvernamentală.”, a spus Năstase.

Totodată, fostul lider PSD, a subliniat că nu se referă la o remaniere guvernamentală decât în contextul unui vot de încredere.

”Deci eu nu discut despre remaniere decât într-un context mai larg al unui vot de încredere, care ar putea să fie cerut în Parlament și care ar fixa, ar fotografia situația politică actuală cu un președinte de o anumită culoare și o majoritate parlamentară și un guvern de altă culoare.”, a precizat fostul premier.

Sfatul fostului lider PSD, Adrian Năstase, a venit înainte de Comitetul Executiv al PSD ce va avea loc în săptămâna care urmează.