Adrian Severin, demisie cu lacrimi din PSD: Am fost judecat înainte de a fi anchetat. Ce am făcut eu de fapt?

Adrian Severin, demisie cu lacrimi din PSD: Am fost judecat înainte de a fi anchetat. Ce am făcut eu de fapt?
Foto: B1 TV

Europarlamentarul Adrian Severin şi-a anunţat, luni, demisia din PSD, în ziua în care împlineşte 57 de ani. Într-un discurs susținut la sediul filialei din București a partidului, politicianul a făcut mai multe precizări referitoare la scandalul de corupţie în care este implicat. Severin a ţinut să sublinieze că prezumţia de nevinovăţie este una sacră şi că în cazul său nu s-a aplicat, întrucât a fost judecat „înainte de a se face un proces, o anchetă sau măcar să se formuleze o acuză în termeni corecţi”. La finalul discursului, Severin şi Vanghelie au izbucnit în lacrimi.

În discursul de retragere, Adrian Severin a făcut mai multe referiri la ideea de solidaritate dintre membrii partidului, înaintându-și demisia la finalul acestei idei.

„Vă rog să acceptați să mă retrag în mod oficial din PSD. Este o demisie statutară care nu poate, însă să rupă cu nimic legăturile dintre noi. Nimic nu mă poate opri în afara PSD să continui să sprijin lupta noastră comună”, a spus Severin.

Severin, demisie în lacrimi

Europarlamentarul a avut un discurs critic la adresa colegilor precum și a presei. Severin a spus că principii sacre precum dreptul la apărare, prezumția de nevinovăție sau beneficiul dubiului au fost călcate în picioare de colegii săi precum și de presă.

Politicianul consideră totodată că presa a dus o campanie de „crucificare” și „linșaj” în cazul său.

„Ce am făcut eu de fapt?”, şi-a întrebat retoric Adrian Severin foştii colegi din PSD.

Severin, critici la adresa PSD și a presei

Cât priveşte înregistrarea compromiţătoare publicată de jurnaliştii britanici de la Sunday Times, Severin a ţinut să precizeze că nu este nimic ilegal în a percepe bani pentru o muncă prestată.

„Da, am avut şi voi avea întotdeauna deschidere pentru a-mi transmite altora expertiza. Nu e nimic ilegal să oferi cuiva expertiza. Ştim cu toţii că pentru munca prestată nu este nimic ilegal şi imoral să percepi remuneraţii. Am primit şi voi primi asemenea remuneraţii pentru munca pe care o prestez”, a spus Severin.
„În toţi aceşti ani, în care am muncit, singurele mele surse de venituri au fost salariile, respectiv veniturile parlamentare. Îi admir pe toţi cei care au firme, societăţi comerciale, care pot lucra la bursă, eu nu am putut face lucrul acesta. Nu am facut nimic care să însemne folosirea mandatului meu parlamentar pentru a obţine venituri în pluis faţă de ceea ce mandatul meu îmi aducea ca indemnizaţii. Nimeni nu a demonstrat acest lucru”, a mai spus Severin.

La finalul discursului, europarlamentarul, vizibil emoţionat, le-a transmis foştilor colegi că „bătălia continuă” şi „vom învinge”.

Adrian Severin a demisionat din PSD