Adriean Videanu: Dreapta fără PNL este o dreaptă ciuntită. De aceea susținem o guvernare ARD-PNL, pe care mulți liberali și-ar dori-o

Adriean Videanu: Dreapta fără PNL este o dreaptă ciuntită. De aceea susținem o guvernare ARD-PNL, pe care mulți liberali și-ar dori-o

Liderul PDL București, Adriean Videanu, a declarat miercuri seară că Dreapta din România fără PNL este o dreaptă ciuntită, precizând că PDL susține o guvernare alături de liberali.

„Noi credem că Dreapta fără PNL este o dreaptă ciuntită. Trebuie să recunoaștem acest lucru. De aceea întotdeauan și Blaga și eu am susținut că o guvernare naturală de Dreapta este între ARD și PNL. Legat de conducerea PNL, este problema lor internă.  La cum am văzut eu că se mișcă PNL, s-a topit în USL”, a spus Videanu, în emisiunea „Ultimul cuvânt”, de pe B1 TV.

Acesta a afirmat că, în cazul unei guvernări cu PNL, aproape tot PDL-ul ar spune da, precizând în același timp că la rândul lor, majoritatea liberalilor și-ar dori o colaborare cu PDL.

„Sunt foarte mulți membri PNL care și-ar dori o colaborare cu ARD. O alianță ARD-PSD nu are sens și nu face bine nimănui. În 2009, colegii de la PSD doreau să numească politic inclusiv șefii de poliție. Cred că majoritatea partidului va spune DA unei guvernări alături de PNL”, a mai spus Videanu.

Întrebat dacă PDL ar face o alianță cu PNL, având un premier din PNL, democrat liberalul a afirmat că ar spune da fără rezerve.

„Acestea sunt lucruri de detalii. Nu partidele propun primul ministru. Eu aș spune da fără niciun fel de rezervă. E mai puțin important acest lucru. În următorii 8 ani România are nevoie de o guvernare de Dreapta”, a mai spus Adriean Videanu.

Videanu: Mulți membri PNL și-ar dori o colaborare cu ARD

Embed:
Ultima oră