Adriean Videanu: Lucrurile sunt clare. Referendumul nu poate fi validat. La prânz vom anunța rezultatele finale ale PDL

Adriean Videanu: Lucrurile sunt clare. Referendumul nu poate fi validat. La prânz vom anunța rezultatele finale ale PDL

Președintele interimar al PDL București, Adriean Videanu, a declarat luni dimineață că lucrurile sunt clare din partea democrat liberalilor, referendumului neputând fii validat, întrucât voturile care au mai rămas de numărat nu pot schimba în mare măsură procentajul.

„Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare, referendumul nu poate fi validat, inclusiv numărul maxim de voturi de la cele 907 secții care ne-au rămas de numarat nu poate schimba nimic. Acel 44% poate fi un 45%”, a declarat Videanu, precizând că la ora 11:00 – 12:00 vor anunța „rezultatele finale” ale numărătorii paralele realizate de PDL.

Întrebat cum comentează faptul că premierul Victor Ponta a declarat că referendumul va fi validat, Videanu a răspuns: „Vă rog să îmi urmați sfatul și să nu îl credetți niciodată pe domnul prim ministru Ponta”.

„Nu a fost un vot pentru sau contra Traian Băsescu, ci un vot la care românii și-au manifestat sau nu opțiunea pentru promisiunea celor 256 de parlamentari. Nu au votat împotrivă, cei care nu s-au prezentat la vot, ci i-au sancționat pe cei 256. Constituțional se poate face un singur pas. Curtea va invalida referendumul și va constata că Traian Băsescu trebuie să-și reia locul la Cotroceni”, a incheiat Adriean Videanu.

Potrivit datelor BEC, prezența la vot a fost de 45,92% la nivel naţional la închiderea urnelor, la ora 23.00. Prezența la vot în mediul rural a fost de 51,61%, iar în mediul urban de 41,76%(Detalii AICI)

Videanu: Referendumul nu poate fi validat

Embed: " />