AFP: Uniunea Europeană și Consiliul European fac apel la respectarea deciziilor CCR în România

AFP: Uniunea Europeană și Consiliul European fac apel la respectarea deciziilor CCR în România
Foto: evz.ro

Comisia de la Veneția, organism consultativ al Consiliului Europei si al Comisiei Europene a solicitat, marți, României si tuturor partidelor politice sa se abțină de la orice presiune asupra Curții Constituționale, anunță AFP.

Curtea Constituțională, care trebuie să ia o decizie crucială la sfârșitul lunii august privind referendumul legat pentru demiterea din funcție a președintelui Traian Băsescu, a trimis a doua scrisoare în ultimele două luni Comisiei de la Veneția, denunțând presiunea asupra unora dintre judecătorii săi.

Fac apel la toate autoritățile publice și toate partidele politice din România să respecte în independența Curții Constituționale și să se abțină de la exercitarea oricărei presiuni„, a anuntat Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția.

Ultima oră
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cl puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei