AID și Calea Europeană cere candidaților dezbaterea unor teme ce țin de independența justiției, statul de drept și politica externă

AID și Calea Europeană cere candidaților dezbaterea unor teme ce țin de independența justiției, statul de drept și politica externă
Foto: ziare.com

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei solicită celor doi candidaţi la prezidențiale să abordeze teme ce privesc securitatea naţională şi politica externă a României şi, în acest sens, să formuleze puncte de vedere cu privire la declaraţiile recente ale comandatului suprem al forţelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove.

„În continuarea acestui demers, la care ni s-a alăturat și Calea Europeană, solicităm candidaţilor la funcţia de Preşedinte al României să se raporteze în discursul şi ieşirile publice, precum şi într-o posibilă dezbatere, la subiecte ce vizează garantarea independenţei justiţiei, garantarea statului de drept şi, nu în ultimul rând, la construirea unei administraţii publice puternice”, informează Asociația pentru Implementarea Democrației.

AID cere celor doi candidați să se pronunțe asupra mai multor teme, printre care numirea în funcție a judecătorilor și procurorilor, justiția, securitatea națională, dezvoltarea politicii externe a României, problema minorităților românești din Ucraina, Republica Moldova, situația din Ucraina, relațiile cu NATO, SUA, UE, Rusia sau independența Kosovo.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)