ALDE a depus doar 400.000 de semnături pentru lista de candidaţi la europarlamentare, deşi se lăudau că au strâns de două ori mai mult (FOTO)

ALDE a depus doar 400.000 de semnături pentru lista de candidaţi la europarlamentare, deşi se lăudau că au strâns de două ori mai mult (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deşi s-au lăudat, în urmă cu o săptămână, că au strâns deja peste 800.000 de semnături pentru a susţinerea listei pentru alegerile europarlamentare, ALDE s-a prezentat, marţi, cu doar jumătate dintre acestea la înscrierea la Biroul Electoral Central.

„Aş dori să mulţumesc membrilor BEC pentru că au avut răbdarea să verifice cele aproape 400.000 de semnături pe care ALDE le-a depus astăzi. Vreau să vă spun că este o zi deosebită pentru mine să depun listele candidaţilor ALDE pentru Parlamentul European.

Eu cred că ALDE propune românilor o listă de excepţie, o listă cu oameni care au o profesie, o listă cu oameni a căror probitate morală nu poate fi pusă în discuţie, o listă cu care acest partid vine şi cere voturile românilor”, a afirmat Norica Nicolai cu ocazia prezenţei la BEC la înscrieri.

„Am centralizat la sediul ALDE, până în acest moment, peste 800.000 de semnături venite de la organizațiile din țară. Sperăm ca, până la finalul campaniei de strângere de semnături, să depășim cifra de 1 milion. Mulțumim tuturor românilor pentru susținerea acordată!”, scriau cei de la ALDE pe Facebook, pe 21 martie.

Contractată de jurnaliştii de la Newsweek privind diferenţa dintre numărul anunţat şi cel cu care au mers la BEC, Norica Nicolai a susţinut că doar 400.000 a reuşit partidul să verifice pentru a le depune.

„Noi am reușit să verificăm pentru conformitate doar 400.000 și pentru că am decis să le depunem, le-am lăsat doar pe astea. Am verificat toate semnăturile la partid și, în condițiile în care am decis să le depunem ieri, le-am depus pe astea. A mai făcut partidul o verificare, ele sunt acolo”, a declarat europarlamentarul ALDE.

Întrebată dacă urmează să fie depuse și celelalte 400.000, Norica Nicolai a spus că nu știe care este procedura şi „dacă mai putem depune semnături după încheierea procedurii”.