Alegeri Locale 2020. Nicușor Dan: „În urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1.400 de euro pe lună, salariul net” (VIDEO)

Alegeri Locale 2020. Nicușor Dan: „În urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1.400 de euro pe lună, salariul net” (VIDEO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

În timpul conferinței de presă de duminică, 13 septembrie, Nicușor Dan a ținut să precizeze faptul că Primarul General este responsabil de bunăstarea economică a locuitorilor din comunitatea sa.

Candidatul unic al dreptei la Primăria Capitalei a amintit faptul că programul său electoral se rezumă la trei lucruri: traficul din București, poluarea și partea economică.

„După cum știți, în campanie am vorbit despre Noul București și am rezumat programul la 3 lucruri: un oraș în care bucureștenii se mișcă mai bine – adică traficul, respiră mai bine – adică poluarea și câștigă mai bine – adică partea economică”, a explicat Nicușor Dan, încă de la începutul conferinței de presă.

Salariile bucureștenilor, la 1.400 de euro pe lună

În cursul zilei de duminică, Nicușor Dan a venit cu o propunere explicită și anume un salariu mediu de 1.400 de euro pe lună, pentru bucureșteni, o creștere cu 60% față de valoarea salariului mediu din acest moment.

„Cred că Primarul General este responsabil de bunăstarea economică a oamenilor din comunitatea sa și, ca să fac o propunere explicită, în proiectul nostru, în urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro pe lună, salariul net. Asta înseamnă 6800 de lei pe lună salariul net, salariul mediu al bucureștenilor.

Vorbim de o creștere cu 60%, față de valoarea salariului din acest moment. O să arătăm cum putem să ajungem acolo, dar înainte de asta vreau să fac o analiză pe ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani. Avem aici datele de la Institutul Național de Statistică privind creșterea salariului mediu în mai multe județe din România. Este vorba de județe, nu de orașe, în ultimii 4 ani.

După cum vedeți, Bucureștiul este mult sub județe cu administrație de dreapta, de fapt, doar 3 județe din România sunt mai slabe decât Bucureștiul la acest indicator al creșterii veniturilor populației și, bineînțeles, acestea sunt județe, nu există date statistice pentru orașele: Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara. Foarte probabil ele sunt mult mai mari decât județele care cuprind și o populație rurală și în care veniturile nu au cum să crească într-atât de spectaculos. Prognozele de acum 5 ani, prognozele tuturor economiștilor spuneau că Bucureștiul va decola economic și decalajul dintre București și restul României se va mări. Din păcate, această administrație nu a reușit nici măcar să fie la nivelul mediu al României și dacă este să facem o socoteală, putem să spunem că fiecare bucureștean sau media banilor în mână pe care fiecare bucureștean ia pierdut în ultimii 4 ani, a fost 100 de euro lună”,a declarat candidatul dreptei la Primăria Capitalei.

Conferință de presă | Specialiștii prognozau, prin 2014 – 2015, o adâncire a prăpastiei dintre București și restul țării, până în 2020. Credea cineva că mai poate fi oprită această creștere? Probabil că nimeni. A venit însă Gabriela Firea și, în loc de un salariu de peste 1.000 de euro în 2020, venitul mediu net al bucureștenilor a frânat, fiind depășit, ca rată de creștere, de cel al clujenilor.

Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 13 septembrie 2020

Tags:
Ultima oră
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”
21:20 - Florin Cîțu: Trebuie să înțelegem că această campanie de vaccinare nu este campania mea
21:13 - Florin Cîțu: România a fost verde cel mai mult timp din UE / Discuțiile cu Ministerul Sănătății erau de foarte multe ori despre agențiile de medicamente, despre acea agenție de investiții cu salarii imense, dar nu despre pandemie (VIDEO)
21:12 - Florin Cîțu, explică de ce a apărut în platoul B1 TV cu mască: „Din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles”
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”