Cântecele satirice la adresa lui Dragnea şi a PSD îi aduc lui Alexandru Andrieş cel mai mare succes de după albumul „Interzis” în care redă atmosfera din comunism (VIDEO)

Cântecele satirice la adresa lui Dragnea şi a PSD îi aduc lui Alexandru Andrieş cel mai mare succes de după albumul Interzis în care redă atmosfera din comunism (VIDEO)
Foto: Facebook/ Alexandru Andrieș

Aluziile fine la actuala clasa politică şi satira la adresa unei lumi în care promovările se fac pe baza cunoştinţelor şi a prietenilor în dauna competenţelor îi aduc lui Alexandru Andrieş cel mai mare succes înregistrat în ultimii 30 de ani.

Albumul „Petrică are o oaie”, lansat la finalul lui 2018, reprezintă cel mai mare succes înregistrat de artist în rândul publicului după „Interzis”, album scos în 1990 care reprezintă o „culegere haioasă de nebunii anticomuniste” cu piesele lui Andrieş din perioada comunistă în care satiriza societatea prin aluzii extrem de fine care să poată ajunge la public în ciuda cenzurii extrem de dure a regimului.

Alexandru Andrieș – Patru asasini

Acest ultim album poate fi devenit prin comparaţie drept o „culegere haioasă de nebunii anti-PSD”. Acesta cuprinde piese intitulate extrem de sugestiv: „4 asasini”, „Ce congres frumos”, „Raport de activitate”, „Madagascar” sau „Telejurnal penal”.

Alexandru Andrieș – Madagascar / Sunt din Teleorman

De altfel, cântecele „Miliţienii v02”, „Ce congres frumos” şi „Telejurnal penal” sunt variante noi ale pieselor „Miliţienii”, „Ce oraş frumos” şi „La telejurnal” în care artistul satiriza exact perioada comunistă.

Dacă în perioada comunistă ne bucuram la aluzii fine pentru a mai putea aduce o critică regimului dictatorial al soţilor Ceauşescu, întrebarea este spre ce fel de societate ne îndreptăm dacă revenim iar la satiră şi aluzii fine pentru a ne mai putea opune unui PSD din 2017 face tot ce poate să preia controlul asupra tuturor instituţiilor din ţară.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)