Alexandru Kocsis (PNL): Colegii mei liberali lucrează de 6 luni la un proiect amplu de reformă a CCR. Înțeleg că va fi gata în martie (VIDEO)

Alexandru Kocsis (PNL): Colegii mei liberali lucrează de 6 luni la un proiect amplu de reformă a CCR. Înțeleg că va fi gata în martie (VIDEO)
Foto: Alexandru Kocsis / Facebook

Alexandru Kocsis, deputatul PNL care a venit cu un proiect de lege ce vizează judecătorii constituționali, a declarat marți seară, pentru B1 TV, că liberalii din Comisia juridică lucrează de jumătate de an la un proiect amplu de reformă a Curții Constituționale ce ar putea fi gata în luna martie.

Alexandru Kocsis, despre proiectul său de lege ce vizează CCR

Alexandru Kocsis a depus în Parlament un proiect de lege care prevede termene clare pentru judecătorili Curții Constituționale de soluționare a cauzelor ce au ca obiect controlul de constituționalitate a priori exercitat de către Curte.

Proiectul de lege și expunerea de motive pot fi citite integralAICI.

„Gândiți-vă că până în prezent CCR putea să amâne la nesfârșit pronunțarea în privința sesizărilor pe constituționalitate pe care Curtea le primea din partea Avocatului Poporului sau a unui alt organism care e capabil să sesizeze Curtea. Și putea să amâne la nesfârșit o decizie, fără să motiveze clar de ce au loc aceste amânări.

Vă spun că am crezut, înainte de data alegerilor, că amânarea pe subiectul impozitării pensiilor speciale, un proiect inițiat de PNL și amendat în Parlament cu un alt proiect inițiat de USR, a fost amânat repetat doar pentru a se da o decizie după data alegerilor. Ca să vedem că pe 8 decembrie a fost amânat pentru a patra oară, până pe data de 15 decembrie (când a declarat neconstituțională impozitarea pensiilor speciale – n.r.), tot fără nicio justificare. Atunci, la a patra amânare, am considerat că e total anormal să se mai întâmple așa ceva și că lucrurile astea trebuie cumva oprite. Trebuie să spunem stop la un moment dat.

Contextul a făcut ca eu să și pot, spre deosebire de alți cetățeni, în momentul de față să am o inițiativă în sensul ăsta și să fac ceva”, a declarat Alexandru Kocsis, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alexandru Kocsis, despre proiectul PNL de reformare a CCR

Întrebat de moderatorul B1 TV Tudor Mușat cum ar putea să arate o Curte Constituțională dincolo de orice suspiciune de partizanat, Alexandru Kocsis a răspuns: „Întâmplător, pentru că nu știam până să ajung în Parlament, nu am știut exact care sunt proiectele și inițiatievele în acest sens, dar acum că am avut această inițiativă legislativă m-am și conectat cu coelgii mei care activează în Comisai juridică și mi-au spus că lucrează de șase luni de zile la un proiect amplu de reformă a CCR și sunt foarte determinați să pună stop politizării acesti Curți și acestor decizii arbitrare, subiective, nejustificate și înțeleg că în luna martie proiectul va fi finalizat. Acum, pentru că avem o coaliție de guvernare cu USR-PLUS, probabil ne vom consulta și cu ei. Și ei au un proiect de reformă a Curții Constituționale. Le vom contopi, vom extrage ce e mai bun și sperăm cu toții ca, în sfârșit, să avem o CCR funcțională, că problemele acestei instituții sunt de ani de zile”.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”