Alexandru Rafila, întrebat dacă se înțelege bine cu Raed Arafat: Mă înțeleg instituțional. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui

Alexandru Rafila, întrebat dacă se înțelege bine cu Raed Arafat: Mă înțeleg instituțional. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui
Foto: Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că el și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se înțeleg „instituțional” și că încearcă să își vadă fiecare de treaba lui, transmite News.ro.

Ce a răspuns Alexandru Rafila când a fost întrebat dacă se înțelege bine cu Raed Arafat

„Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi, aşa cum am mai spus, Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar ”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

Ulterior, Alexandru Rafila a fost întrebat dacă afirmația că Raed Arafat s-ar fi întins cu deciziile și peste Ministerul Sănătății este o speculație sau mai degrabă o răutate.

„Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în carea fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi”, a răspuns Alexandru Rafila.

Anterior învestirii, Alexandru Rafila spunea că are în vedere reducerea rolului DSU, afirmând că Departamentul condus de Raed Arafat ar fi intrat peste competențele Ministerului Sănătății.

„Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății. Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”, susținea deputatul PSD.