Alexandru Rafila: La 1 februarie expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza a treia

Alexandru Rafila: La 1 februarie expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza a treia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM.  Românii care au mai mult de 9 luni de la efectoarea dozei doi de vaccin împotriva COVID-19, vor trebui să facă a treia doză de vaccin până la data de 1 februarie, în caz contrar certificatul verde va expira. Alexandru Rafila a anunțat la europafm că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie.

Alexandru Rafila, despre expirarea certificatelor verzi

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Ministrul Sănătății a mai explicat la Europa FM că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

Ministrul Sănătății explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

Bilanțul vaccinării în România

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, joi, că 15.537 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, 4.071 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson.

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore, 15.537 persoane au fost vaccinate, 4.071 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson, 2.704 cu doza a doua şi 8.762 cu cea de-a treia doză.

Până acum, au fost folosite 16.265.433 doze de vaccin, fiind complet imunizate 7.938.624. Alte 8.041.038 persoane au făcut prima doză, iar 2.264.899pe cea de-a treia.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 8 reacţii adverse, alte 129 fiind în curs de investigare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)