Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a fost votat de Parlament ca membru al Comitetului de Reglementare al ANRE

Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a fost votat de Parlament ca membru al Comitetului de Reglementare al ANRE
Foto: cdep.ro

Parlamentul l-a ales, marți, pe Alexandru Stănescu în funcţia de membru al Comitetului Naţional de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Acesta e fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD. Alexandru Stănescu va avea astfel un rol important în ANRE, instituție cu atribuții-cheie în domeniul energiei, deși el e politician cu afaceri în agricultură.

Alexandru Stănescu, ales de Parlament în Comitetul ANRE

Alexandru Stănescu a fost propus pentru această funcție de către grupul parlamentar al PSD și, marți, a fost votat în plenul reunit al Parlamentului. Votul a fost secret.

Locul în Comitetul ANRE rămăsese vacant după demisia lui Marian Neacşu (PSD), care a fost numit recent în funcția de secretar general al Guvernului.

Ce-l recomandă pe Alexandru Stănescu pentru această funcție? Explicația lui Marcel Ciolacu

Luni, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a explicat faptul că Alexandru Stănescu a fost propus pentru această funcție deoarece nu a mai prins loc pe liste la alegerile parlamentare de anul trecut.

Întrebat dacă toţi cei care nu au mai prins loc în Parlament vor primi câte o funcție, Ciolacu a răspuns că e vorba despre foști parlamentari cu experiență.

Alexandru Stănescu a fost parlamentar și chiar a condus Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților. El are afaceri în agricultură. Cu toate acestea, el a fost numit în Comitetul ANRE, instituție ce reglementează piețele de energie electrică și gaze naturale.

Urmăriți B1TV.ro și pe