Alina Gorghiu: Aud în fiecare zi cum se măresc pensiile și salariile. Desigur că ne-am dori și noi, cei din PNL, acest lucru, numai că nu ne dorim să creăm niște așteptări care să nu se confirme imediat (VIDEO)

Alina Gorghiu: Aud în fiecare zi cum se măresc pensiile și salariile. Desigur că ne-am dori și noi, cei din PNL, acest lucru, numai că nu ne dorim să creăm niște așteptări care să nu se confirme imediat (VIDEO)
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, marți, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării cu Robert Turcescu, că liberalii s-ar fi așteptat ca propunerile referitoare la teme sensibile, cum ar fi pensiile, salariile, sau sistemul fiscal, să fie discutate mai întâi în coaliție și cu actorii de resort din societate, iar abia apoi să fie lansate în spațiul public.

Alina Gorghiu (PNL), pe B1 TV: „Nu ne dorim să creăm niște așteptări care să nu se confirme imediat”

„(Coaliția) funcționează. Asta nu înseamnă că partidele care compun coaliția nu simt nevoia uneori să iasă în spațiul public cu propuneri, și nu în interiorul coaliției. Desigur că pe teme sensibile și eu, ca și dumneavoastră, ca mulți din mediul de afaceri, ne-am fi așteptat ca acest subiect (dorința PSD de a introduce impozitarea progresivă, n.r.) să fie discutat înainte cu mediul de afaceri, să fie discutat în coaliție și să se poată trage o concluzie. Sunt convinsă că mai toată lumea ar fi spus că această cotă existentă la momentul acesta, de impunere, este cea de dorit a fi conservată”, a declarat senatoarea PNL.

Ea spune că sistemul fiscal nu este singurul subiect care a fost vizat de astfel de situații.

„Aud în fiecare zi cum se măresc pensiile și salariile. Desigur că ne-am dori și noi, cei din Partidul Național Liberal, acest lucru, numai că nu ne dorim să creăm niște așteptări care să nu se confirme imediat”, a continuat Alina Gorghiu.

Întrebată dacă se poate spune că liberalii sunt mai rezervați în legătură cu aceste teme, Alina Gorghiu a afirmat: „Eu cred că e un semn de respect pentru foarte mulți oameni din categorii vulnerabile din România, oameni care trăiesc greu, e un semn de respect să nu le creezi un nivel de așteptare că mâine, de exemplu, se măresc pensii și salarii, și să nu ai spațiu fiscal suficient pentru a face acest lucru. De aceea, cred că lucrurile trebuie măsurate de șapte ori și tăiat o singură dată, la fel și cu schimbarea sistemului fiscal”.

„Dacă simți nevoia să aduci pe masa coaliției o propunere, cu argumente în spate, vino cu această propunere, discută cu partenerii de coaliție. Nu le reproșez absolut nimic, e dreptul lor să o facă, e dreptul lor să comunice propuneri în spațiul public, dar cred că întotdeauna trebuie să te gândești la efectele imediate”, a mai spus senatoarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe