Alina Gorghiu: În coaliție nu s-a discutat despre impozitul progresiv. În bugetul statului, de când a fost introdusă cota unică, au venit mai mulți bani. PNL nu are disponibilitatea renunțării la ea (VIDEO)

Alina Gorghiu: În coaliție nu s-a discutat despre impozitul progresiv. În bugetul statului, de când a fost introdusă cota unică, au venit mai mulți bani. PNL nu are disponibilitatea renunțării la ea (VIDEO)
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

În coaliție nu s-a discutat deocamdată despre posibilitatea de a fi introdusă impozitarea progresivă, iar PNL nu are disponibilitatea renunțării la cota unică, sistem care a adus mai mulți bani la bugetul statului, a declarat senatoarea liberală Alina Gorghiu, marți, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Alina Gorghiu, pe B1 TV: E un brand al PNL, dar în bugetul statului, de când s-a introdus cota unică, au venit mai mulți bani decât cu impozitul progresiv

Întrebat dacă este luată în calcul introducerea impozitării progresive, având în vedere declarațiile făcute în spațiul public de reprezentanții PSD, senatoarea PNL a afirmat: „O să vă răspund foarte tranșant că nu s-a discutat acest subiect în acest moment în coaliție. Știți că eu fac exerciții de sinceritate întotdeauna, nu mă joc cu declarațiile. Sigur, l-am auzit pe președintele PSD că ia în calcul impozitul progresiv. Nu este prima dată când PSD discută despre genul acesta de impozitare în spațiul public”.

„În coaliție, repet, nu s-a discutat. În interiorul PNL nu s-a discutat. Avem un program de guvernare asumat de cele trei partide aflate acum în coaliția guvernamentală, program care prevede explicit că nu mărim taxe și impozite, nu introducem alte taxe, alte impozite și că avem cota unică de impozitare”, a continuat Alina Gorghiu.

Cota unică a adus mai mulți bani la buget decât impozitul progresiv, susține liberala.

„E un brand al Partidului Național Liberal, e drept, dar în bugetul statului, de când s-a introdus cota unică, au venit mai mulți bani decât cu impozitul progresiv. Sunt comparații făcute, sunt studii făcute, e un lucru cert. Mai e o aritmetică simplă, nu ai cum să pedepsești pe nimeni pentru că câștigă în România mai mulți bani. Practic, fiecare dintre noi plătim statului, pe măsură ce câștigăm mai mult, mai mulți bani, dar procentul trebuie să fie același”, a adăugat Alina Gorghiu.

Ea susține că PNL „nu are disponibilitatea renunțării la cota unică de impozitare”.

„Vom vedea cu ce subiecte vor venii colegii din PSD pe agenda coaliției guvernamentale. Nu poate să îi oblige nimeni să ascundă acest subiect. Dacă vor să îl dezbată, îl vor dezbate și vor veni probabil cu argumente. Vom vedea evoluția, dar Partidul Național Liberal nu are disponibilitatea renunțării la cota unică de impozitare”, a mai spus Alina Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni