Alina Gorghiu, despre crearea unui guvern de uniune națională: Nu s-a pus problema de așa ceva, exclud o asemenea variantă

Alina Gorghiu, despre crearea unui guvern de uniune națională: Nu s-a pus problema de așa ceva, exclud o asemenea variantă
Foto: facebook.com/alinagorghiu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu declarat vineri că exclude varianta creării unui guvern de uniune națională, informează Agerpres.

„Nu s-a pus problema de așa ceva, exclud o asemenea variantă (guvern de uniune națională – n.r.). (…) Eu îmi doresc să văd că la masa discuțiilor mai devreme sau mai târziu vom ajunge la o deblocare a situației, pentru că în momentul acesta încercăm un dialog. Mi-aș dori să putem să-l purtăm pe teme de interes public, vorbim de legea salarizării în domeniul bugetar, infrastructură”, a declarat Alina Gorghiu la Școala Politică a Tineretului Național Liberal, care are loc la Eforie Nord.

„Nu știu dacă lucrurile vor merge în direcția pe care noi, cei din PNL, ne-o dorim, dar vestea bună este că izolarea premierului și a populismului de care a dat dovadă în ultima vreme a creat mediul propice pentru consultări și dialog”, a spus Gorghiu.

Aceeași poziție a fost exprimată vineri și de Vasile Blaga, care a declarat însă că anumite teme de interes național trebuie discutate între Putere și Opoziție.

„Tipul de consens de tip idilescian, Opoziția să tacă, nu ar fi sănătos pentru viața politică românească. Există puncte de vedere de stânga și de dreapta. Trebuie să existe o concurență în viața politică. Asta nu înseamnă că trebui să ne înjurăm și trebuie neapărat să facem din orice o temă de măcel politic. Nu, dar consens, consens, concurență, concurență”, a spus Blaga, care a precizat că ”principalul dușman al PNL este PSD, indiferent cine îl conduce”.