Alina Gorghiu: Vom găsi o formulă pentru ca între Klaus Iohannis și Victor Ponta să fie o dezbatere (VIDEO)

Alina Gorghiu: Vom găsi o formulă pentru ca între Klaus Iohannis și Victor Ponta să fie o dezbatere (VIDEO)
Foto: B1 TV

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat vineri, că ACL-ul dorește să aibă loc o dezbatere între Klaus Iohannis și Victor Ponta, însă nu s-a putut ajunge la o înțelegere în acest sens, întrucât staff-ul PSD a venit la discuții cu o poziție rigidă și nu a dosrit să renunțe la ideea organizării celor patru dezbateri la televiziunile de știri. 

”Concluzia este că ne dorim să aibă loc o dezbatere între Victor Ponta și Klaus Iohannis. Toată lumea a înțeles un lucru – că din 1990 încoace, cel mai important element al unei campanii a fost dezbaterea. Nu cred că cei de la PSD au venit pregătiți ca negocierea să aibă ca finalitate o dezbatere. Au venit cu o propunere fixă. Propunerea noastră a fost organizarea unei dezbateri în mediul universitar, academic, la Parlament sau la Televiziunea Națională. Toate aceste discuții au for refuzate. Poziția PSD este aceeași vor doar cele patru dezbateri, nu vor mediu academic, nu vor mediu universitar.”, a spus purtătoarea de cuvânt a PNL.

Alina Gorghiu a mai precizat că ACL dorește ca accesul la dezbaterea de dinaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale să fie nediscriminatoriu.

”Klaus Iohannis își dorește acestă dezbatere și ne dorim ca accesul la dezbatere să fie nediscriminatoriu. Nu vrem să privăm niciun cetățean sau reprezentant din media de această dezbatere. Este un lucru răuvoitor din partea lui Liviu Dragnea că una a spus în interior și afară a mințit. Toată lumea din partea lui Klaus Iohannis a aspus ca își dorește dezbaterea. PSD a venit aici ca un exercițiu de imagine. Chiar dacă PSD nu vrea această dezbatere vom găsi o formulă pentru ca între Klaus Iohannis și Victor Ponta să fie o dezbatere. Vom pune presiune pe Ponta să accepte. Poziția PSD a fost clară: vrem excusiv aceste patru dezbateri. Nu au venit deschiși la negociere. Încercarea noastră a fost ca nu servim interesul unei televiziuni cu aceste dezbateri, ci să servim interesul public.”, a mai spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, după negocierile PSD-ACL despre dezbaterea dintre candidați