Pippidi, despre alegerile interne din USR pentru europarlamentare: E de mirare că se găsesc câteva zeci de fraieri care nu au priceput cum merge treaba

Pippidi, despre alegerile interne din USR pentru europarlamentare: E de mirare că se găsesc câteva zeci de fraieri care nu au priceput cum merge treaba

Ingredientele actuale ale politicii USR sunt copiate sută la sută din agenda Monicăi Macovei – anticorupția radicală pe cale judiciară, jos penalii, să ne sancționeze Bruxelles – și, dat fiind că USR e un partid de opoziție și nu are nici măcar primării unde să arate ce poate, probabil că asta e agenda justă pentru a căpăta voturile populist-radicalilor noștri, scrie Alina Mungiu Pippidi, pentru romaniacurata.ro.

Politologul mai susține că USR nu a luat doar agenda anticorupție a Monicăi Macovei, ci și filiale întregi din partidul acesteia, M10. Asta deși ”unii membri spumegau pe tema traseismului vechii clase politice”.

Pippidi susține că și-a adus aminte de USR după ce i s-a atras atenția căo mare nedreptate urmează să se petreacă în partid: ”s-ar fi ținut niște alegeri interne pentru Parlamentul European la care s-a înscris tot felul de lume intrată în USR de pe stradă, și în paralel s-au profilat și niște favoriți spriijiniți de sus în jos și agreați cu alții dinafara partidului”.

”Partidul adunat de Monica și Nicușor a cam ajuns deja pe mîna cui trebuie și e de mirare că se găsesc cîteva zeci de fraieri, care, vrînd să ajungă în Parlamentul European cu tot dinadinsul nu au priceput pînă acum cum merge treaba. Evident, nu se întreabă ce e cu partidul ăsta și de ce aceia cu programul, cu numele și cu ideea nu mai sunt deloc pe acolo (luptătorii pentru integritate nu par să fie sensibili la chestiuni de proprietate, credibilitate, din astea), dar sunt forțați să observe că e ceva în neregulă pentru că au crezut că iau parte la niște alegeri adevărate pe care le pot cîștiga, cînd de fapt totul a fost deja ales. Desigur, e posibil să nu am dreptate, caz în care pe primul loc pe lista USR va fi Monica Macovei, că ea a dus în Parlamentul european bătălia anti-PSD, pe locul doi Nicușor Dan, și tot așa, oamenii care au creat această mișcare în societate și nu băieții cu ochi albaștri care le-au luat-o și care mai au cîțiva fraieri de semănat pe drum pînă să le iasă pasiența completă”, ascris Alina Mungiu Pippidi, pentru romaniacurata.ro.

Ultima oră
21:19 - Tanczos Barna: Agenția pentru Protecția Mediului nu are capacitatea de a interveni cu o echipă de specialiști pentru decontaminarea sau ecologizarea zonelor poluate
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”