Ambasadoarea Austriei nu a participat la întâlnirea cu Klaus Iohannis. Motivul invocat de un reprezentant al misiunii diplomatice

Ambasadoarea Austriei nu a participat la întâlnirea cu Klaus Iohannis. Motivul invocat de un reprezentant al misiunii diplomatice
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Ambasadoarea Austriei în România, Adelheid Floie, nu a participat la întâlnirea de marți a președintelui Klaus Iohannis cu ambasadorii statelor UE acreditați la București, a confirmat un reprezentant al misiunii diplomatice austriece pentru G4Media.

Întâlnirea dintre șeful statului și ambasadori a început la 11 și s-a desfășurat la Hotel Athenee Palace Hilton din București, arată programul prezentat de Administrația Prezidențială. Este vorba despre un eveniment anual, organizat cu săptămâni în avans.

Ambasadoarea Austriei, Adelheid Floie, nu a participat la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Ambasadoarea Adelheid Floie nu a luat parte la întâlnirea cu Președintele României, iar un reprezentat al ambasadei austriece susține că ea n-ar fi în România.

„Doamna ambasador nu este în țară”, a declarat reprezentantul ambasadei austriece.

Informația inițială a fost prezentată de Antena 3.

România a decis să reducă relațiile cu Austria după episodul de săptămâna trecută din Consiliul Justiție și Afaceri Interne, când Austria s-a opus aderării noastre la spațiul Schengen, invocând argumente contrazise atât de partea română, cât și de instituțiile europene de resort. Ambasadorul român la Viena, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări, ceea ce a lăsat conducerea ambasadei la nivel de însărcinat cu afaceri.

Efectele vetoului dat de Austria sunt analizate chiar marți într-o ședință de urgență a guvernului condus de cancelarul Karl Nehammer. Ministrul austriac al afacerilor externe s-a întâlnit luni la Bruxelles cu omologul său român, Bogdan Aurescu, care a explicat că aderarea la Schengen nu poate fi conectată artificial cu alte dosare de care România nu este responsabilă, exprimând totodată dezarcordul ferm față de acuzațiile lipsite de temei cu privire la așa-zise presiuni sau rele tratamente aplicate firmelor austriece din țara noastră.

Urmăriți B1TV.ro și pe