Ana Gomes, europarlamentar socialist: Toți cei care l-au sprijinit pe Liviu Dragnea trebuie să demisioneze!

Ana Gomes, europarlamentar socialist: Toți cei care l-au sprijinit pe Liviu Dragnea trebuie să demisioneze!
Foto: Ana Gomes / Facebook

Liderii PSD care l-au apărat pe Liviu Dragnea ar trebui să suporte consecințele și, dacă au o urmă de decență, ar trebui să-și dea demisia, pentru că au pătat numele acestui partid, dar și al familiei socialiste europene, a declarat eurodeputata socialistă portugheză Ana Gomes, într-un interviu pentru RFI.

”Toți cei care l-au sprijinit pe Liviu Dragnea, care l-au acoperit și l-au apărat, care au pledat pentru el și i-au acuzat pe alții de lucruri pe care le făcea el, mă gândesc desigur la doamna Dăncilă, dar și la mulți alții, cum ar fi ministrul Justiției, chiar și aici în Parlamentul European, îmi aduc aminte cum colega mea Maria Grapini l-a apărat întotdeauna, acum ar trebui să suporte consecințele și dacă au vreun pic de decență, ar trebui să-și dea demisia (…). Ar trebui să-și asume responsabilitatea. L-au acoperit, l-au apărat, au făcut tot ce se putea ca să scape de justiție, iar acest lucru a pătat numele PSD-ului și numele partidului nostru european și am plătit scump, în ciuda înghețării relațiilor, nu a fost suficient. Cred că membrii PSD care s-au transformat de bună voie în uneltele domnului Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze și să se acopere de rușine”, a declarat Ana Gomes.

Aceasta susține că Liviu Dragnea merita să ajungă la închisoare: ”Era cunoscută și investigația OLAF, care a concluzionat împreună cu autoritățile române că Liviu Dragnea a format o organizație infracțională, pentru a fura fonduri europene, așa că era de așteptat să ajungă la închisoare și să nu mai influențeze guvernarea din România, așa cum a făcut-o ca lider al partidului. În mod evident, vorbim de o personalitate foarte-foarte penală, care face abuz de putere în interes personal și da, este ceea ce merită, iar daunele provocate PSD-ului și familiei noastre politice europene reprezintă dovada că nu ar fi trebuit să i se permită să rămână la putere atât de mult și să abuzeze de influența sa asupra Guvernului. Îmi pare rău că autoritățile române și Guvernul s-au lăsat abuzate de acest personaj”.

Întrebată dacă PSD are un profil mai european, acum că Dragnea a ajuns la închisoare, Ana Gomes a răspuns: ”Depinde dacă liderii și membrii PSD vor suporta consecințele și vor face curățenie. Dacă vor continua să fie ustensilele lui Liviu Dragnea, chiar dacă e la închisoare, atunci lucrurile nu se vor schimba. Sper ca aceasta să fie o ocazie pentru PSD să se rupă de aceste metode corupte ale domnului Liviu Dragnea, iar premierul Dăncilă și toți ceilalți lideri ai Guvernului și ai partidului ar trebui să apeleze la conștiința lor și să realizeze ce daune imense au provocat credibilității PSD și familiei noastre europene. Dacă nu fac asta, atunci alții de la alte partide din familia europeană trebuie să-i facă să suporte consecințele”.