Anastase: Cred că înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp. Vom contesta decizia la CC

Anastase: Cred că înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp. Vom contesta decizia la CC
Foto: qmagazine.ro

Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților, a declarat marți că revocarea din funcție a lui Vasile Blaga a fost realizată în mod ilegal, iar decizia de revocare va fi contestată la Curtea Constituțională.

Ea a fost întrebată cum vede faptul că va avea un nou coleg la tribuna Parlamentului, pe Crin Antonescu, votat președinte al Senatului.

„Cred și sper că nu pentru mult timp, pentru că această înlocuire nu s-a făcut în mod legal, s-au încălcat absolut toate procedurile, las la o parte procedurile reglementate, dar în primul rând procedurile constituționale, așa încât evident avem colegii noștri la Senat care vor contesta această hotărâre și sperăm ca să existe o decizie a Curții Constituționale cât mai repede, care să așeze lucrurile în granițele lor constituționale”, a spus aceasta, conform Mediafax.

De asemenea, ea a susținut că adresa de convocare a sesiunii extraordinare la Senat a fost publicată în Monitorul Oficial în mod neconstituțional, deoarece președintele Senatului nu a semnat o asemenea convocare.

Marți, Vasile Blaga a fost revocat din funcția de președinte al Senatului, fiind înlocuit de Crin Antonescu. USL urmează să propună, în seara de marți, și schimbarea din funcție a Robertei Anastase de la șefia Camerei Deputaților.

Vezi AICI mai multe detalii despre înlocuirea lui Blaga cu Crin Antonescu.