Anca Boagiu: PPE aprobă joi afilierea PNL și PMP

Anca Boagiu: PPE aprobă joi afilierea PNL și PMP

Prim vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, că Biroul Politic al PPE a luat decizia să coopteze PNL şi PMP în PPE, această hotărâre urmând să fie oficializată în Adunarea Politică a Partidului Popular European, care începe la ora 16.00.

„Unificarea dreptei româneşti, dorită şi iniţiată de mine şi de PDL în ţară, se oficializează astăzi şi la Bruxelles prin cooptarea în PPE a ultimelor două partide de centru-dreapta din România, PNL şi PMP. Decizia finală a fost luata miercuri seară, la Bruxelles, în şedinţa conducerii centrale a PPE – Biroul Politic. Această afiliere obligă partidele cooptate să aplice politica PPE, de opoziţie la practicile socialiste, în beneficiul cetăţenilor”, a afirmat Boagiu, potrivit Mediafax.

„Astăzi, 11 septembrie, începând cu ora 16.00 (ora României), Adunarea Politică a Partidului Popular European va vota afilierea politică la PPE a ultimelor două partide de centru-dreapta din România, PNL și PMP, care nu aparţineau familiei popularilor europeni. Evenimentul de astăzi reprezintă un succes al negocierilor demarate şi susţinute intens de PDL pentru a oferi românilor, în sfârşit, o dreaptă articulată şi puternică, dar şi Partidului Popular European, mai multă forţă în lupta cu politicile socialiste”, a mai spus Boagiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)