Andrei Marga, asociat cu comuniștii de către jurnaliștii germani: Nu face nicio diferență între stat și partid

Andrei Marga, asociat cu comuniștii de către jurnaliștii germani: Nu face nicio diferență între stat și partid
Foto: evz.ro

Demersul ministrului de Externe Andrei Marga de a informa cancelariile occidentale cu privire la poziția USL este criticat de jurnaliștii germani de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, care îl consideră ”neobișnuit, dar tipic” pentru noua putere de la București, care nu face diferența înter partid și stat.

Articolul sugerează, chiar și prin titlu – ”Așa grăit-au inițiatorii puciului” – că mișcarea USL este asemănătoare unei lovituri de stat.

”Săptămâna trecută ministrul de Externe Andrei Marga le-a trimis colegilor săi din UE o scrisoare la care a anexat și un comunicat referitor la recentele evenimente politice din România. Acest demers este neobișnuit deoarece ministrul de Externe prezintă poziția guvernului său și nu pe cea a unui partid. Pe de altă parte demersul este tipic modelului de gândire al noii puteri de la București care, precum comuniștii de odinioară, nu face nicio diferență între stat și partid” arată sursa citată.

De asemenea, același articol face referiri și la scandalul iscat de intenția USL de a schimba judecătorii Curții Constituționale. În acest sens, jurnaliștii citează o decarație făcută de Crin Antonescu.

Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a CCR, mai explicit înseamnă schimbarea componenței acestei Curți. Consider că în actuala componență este o rușine” a spus Crin Antonescu.

Se menționează și suspendarea președintelui Băsescu – ”o violare  evidentă a Constituției” – dar și măsurile luate de Guvernul Ponta de la învestirea în funcție, toate fiind încercări de ”a prelua puterea totală în stat.

 

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”