Andrei Marga: Rezultatul USL este excelent. Dacă nu ar fi fost boicotul, se realizau țintele

Andrei Marga: Rezultatul USL este excelent. Dacă nu ar fi fost boicotul, se realizau țintele

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat luni, după aflarea primelor rezultate parțiale ale referendumului, că rezultatul USL este unul excelent, având în vedere că este vacanță, iar temperaturile sunt extrem de ridicate.

„Fiind vacanță, o zi extrem de călduroasă, rezultatul USL este unul excelent, este o confirmare masivă a opțiunilor politice USL. Dacă nu ar fi fost boicotul ,se realizau toate țintele. S-ar putea să fie realizate pentru că numărătoarea continuă. La ora 7  dimineață, la 247 secții din străninătate erau peste 60.000 de votanți”, a declarat Marga.

Acesta a mai spus că președintele Traian Băsescu ar trebui să-și dea demisia, având în vedere numărul mare de voturi împotriva sa.

„Trebuie menționat că legitimitatea președintelui suspendat a dispărut cu totul. Când 86% dintre participanți sunt împtroiva ta, trebuie să te gândești să-ți dai demisia să lași pe altul. În democrație nu doar legalitatea contează, ci și legimitatea, ori aceasta e dizolvată în cazul în care vi l-am amintit”, a mai spus ministrul.

Potrivit datelor BEC, până luni dimineață au fost numărate voturile din 97,52% din secțiile de votare, prezența fiind de 46,13%.

Voturi valabil exprimate cu răspunsul DA sunt 7.264.819, care reprezintă 87,55%, în timp ce voturi valabil exprimate cu răspunsul NU sunt 923.147, care reprezintă 11,12% din voturile totale. Voturi nule au fost 109.169, ce reprezintă 1,31%.

Marga: Rezultatul USL este excelent

Embed: " />