Andronescu, după afișarea primelor rezultate la bacalaureat: „Subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului”

Andronescu, după afișarea primelor rezultate la bacalaureat: „Subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului”
Foto: evz.ro

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat din acest an au început să fie publicate duminică dimineață. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat duminică, după afișarea rezultatelor preliminare, că subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului, potrivit Evenimentul Zilei.

Subiectele de la matematică nu au fost adaptate profilului. Cele de la profil tehnologic au fost mai grele decât cele de profil matematică-informatică”, a declarat Andronescu.

Ministrul consideră că pe viitor trebuie adoptate măsuri, nu găsiți vinovați.

Nu cred că trebuie să judecăm vinovații astăzi, ci să gândim măsuri. Nu o să stau degeaba la Minister”, a spus Andronescu.

Totodată, într-o intervenție telefonică la B1 TV, actualul ministru al Educației susține că trebuie luate măsuri pentru ca rezultatele slabe de la bacaluareat să nu se mai repete.

Din păcate nu putem decât să constatăm că s-au reeditat poate cu rezultate mai slabe cele de anul trecut. Aș spune că este un rezultat mai mult decât îngrijorător, nu putem vorbi de dezastru, pentru că am proprietatea cuvintelor, dar e îngrijorător un asemenea rezultat și el arată un lucru clar: avem probleme pe care trebuie să le corectăm”, a spus Andronescu.

Actualul ministru al Educației propune și soluții.

Cred că se impun măsuri pe fiecare nivel în parte, unele sunt la nivel național, altele trebuie să le ia inspectatoratul la nivelul județului și la nivelul fiecărei școli. Să ne gândim la o relaționare cu angajatorii pentru ucenicia și pregătirea la locul de muncă, să ne gândim la formule prin care să-i sprijinim să se integreze pe piața muncii, pentru că mi se pare că este absolut anormal să-i abandonăm, anul trecut au fost 100.000 de copii într-o astfel de situație”, a mai spus Andronescu.

Ecaterina Andronescu, despre rezultatele la bacalaureat

Embed: " />
Ultima oră
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare