Andronescu le cere directorilor să îi reprimească la cursuri pe elevii care nu au luat Bacalaureatul

Andronescu le cere directorilor să îi reprimească la cursuri pe elevii care nu au luat Bacalaureatul
Foto: cronicadeiasi.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, le-a cerut, joi, directorilor de licee să îi reprimească pe elevii care nu au promovat Bacalaureatul la cursuri, la materiile de la acest examen, pentru a îi ține aproape de școală. Măsura s-ar implementa prin atașarea celor care nu au promovat la clasele de viitori absolvenți.

„Vă adresez rugămintea să analizaţi dacă nu am putea ca pe cei care nu au promovat examenul de bacalaureat să-i primim la şcoală, la disciplinele de bacalaureat, fiindcă, în felul acesta, i-am ţine aproape de şcoală şi am putea să le oferim un punct de sprijin şi să îi ataşăm claselor pe care le avem în desfăşurare„, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Ecaterina Andronescu, citată de Mediafax.

Ministrul adăugat și că există un proiect de act normativ în care sunt propuse câteva soluții tocmai pentru acești foști elevi care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat.

„După Bacalaureatul de anul trecut au rămas circa 100.000 de tineri de 18-19 ani de care nimeni nu s-a îngrijit, au fost abandonaţi de instituţiile statului. De aceea, am venit cu un proiect de act normativ prin care propuneam câteva soluţii pentru ei. Realizarea unei reţele de şcoli postliceale, o vom face anul acesta după a doua sesiune a examenului de bacalaureat. La şcolile postliceale se pot înscrie pentru a obţine o calificare, fără să fie nevoiţi să aibă diplomă de bacalaureat. Am încurajat universităţile să-şi creeze şcoli postliceale”, a spus Andronescu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat că va cere inspectoratelor şcolare să organizeze întâlniri cu angajatorii şi să discute cu aceştia despre calificarea la locul de muncă a ucenicilor.

Ultima oră
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie
09:09 - Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces
09:04 - Ce a făcut campionul european Robert Glință în finala de 100 m spate, de la Jocurile Olimpice
08:44 - Noile măsuri de relaxare propuse de CNSU de la 1 august. Vizate, evenimentele artistice și culturale, evenimentele private, mitingurile și competițiile sportive, funcționarea barurilor și a cluburilor