Ecaterina Andronescu îi răspunde lui Iohannis privind propunerea de a fi ministru al Educaţiei: „Nu alerg după funcții”

Ecaterina Andronescu îi răspunde lui Iohannis privind propunerea de a fi ministru al Educaţiei: Nu alerg după funcții

Ecaterina Andronescu i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis după ce aceasta a întrebat de ce este acum propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei după ce în urmă cu puţin timp critica vehement Guvernul numindu-l unul extrem de slab şi chiar i-a spus la un alt eveniment că nu vrea să fie ministru.

”Eu cred că dacă președintele așteptă o lămurire de la mine trebuie să îi spun personal. Nu alerg după funcții. El mă cunoaște de mult timp, poate chiar vrea să afle de ce am acceptat. Sunt un om care sunt stăpână pe deciziile mele. Eu cred că domnul președinte, fiind profesor, vrea ca sistemul de educație să meargă cât mai bine.”, a spus Ecaterina Andronescu, marți seara, la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că va accepta numirea lui George Ciamba la Ministerul Afacerilor Europene, dar va mai aştepta cu propunerea Ecaterinei Andronescu pentru Ministerul Educaţiei pentru a se lămuri privind schimbarea acesteia de atitudine privind şefia PSD.

„Cealaltă propunere, doamna Androenscu a fost o surpriză. Aici va dura mult mai mult, să spun și de ce. Am fost recent la un eveniment la Politehnică. Neîntrebată, doamna Andronescu mi-a spus că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Așa că voi aștepta să mă lămuresc dacă doamna vrea la minister sau vrea doar partidul”, a declarat Klaus Iohannis.